Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Διαπολιτισμικό Φόρουμ Διαλόγου

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Δι...

Διοργανώνεται στον συμβολικό χώρο των Δελφών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο 1ο «Διαπολιτισμικό Φόρουμ Διαλόγου και Μάθησης» που διοργανώνεται στον συμβολικό χώρο των Δελφών το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015.

Ο πρωταρχικός στόχος του φόρουμ είναι η επανεξέταση της διαφορετικότητας, της διαπολιτισμικής μάθησης και της ιδιότητας του πολίτη μέσα από αφηγήσεις συμπερίληψης ή/και ξενοφοβίας, καθώς και η ανάληψη κοινής διαπολιτισμικής δράσης.

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εμπειρογνώμονες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής (από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο) θα συμμετάσχουν στο διάλογο με τη Δελφική μέθοδο.

Το Φόρουμ διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Τοπική Δημοκρατία 2015 με τίτλο «Living together in multicultural societies: respect, dialogue, interaction», στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» που διδάσκεται στο Εργαστήριο «Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ), από την Επίκ. Καθηγήτρια Ε. Αρβανίτη, αλλά και υπό την αιγίδα του ίδιου Εργαστηρίου, ενώ υποστηρίζεται από:

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας, ΠΤΝ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δίκτυο Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τις Έδρες της ΟΥΝΕΣΚΟ των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Κύπρου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τους Δήμους Πατρέων & Δελφών, την ΑΔΕΠ/ Δήμου Πατρέων και την ερευνητική ομάδα DAISSY.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις