Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ηρακλής Ρούπας: Πότε μπορείτε να "κουρέψετε" τα δάνειά σας

Ηρακλής Ρούπας: Πότε μπορείτε να "κ...

Γράφει ο πατρινός οικονομολόγος

Ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών για τα δάνεια που ψηφίσθηκε πρόσφατα μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από μία κάλυψη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σχετικά με τα δάνεια καθώς η "πώληση" τους σε hedge funds αναφέρεται ρητά στο "Μνημόνιο", όμως θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα έχει την δυνατότητα η τράπεζα να προχωρήσει σε "κούρεμα" δανείων ή ακόμα και σε διαγραφή αν ο δανειολήπτης βρίσκεται σε ακραία οικονομική κατάσταση.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα αυτή στις τράπεζες νωρίτερα ενώ εξαναγκάσθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος να επιβαρυνθεί με 40 δισ ανακεφαλαιοποιήσεων; Γιατί δεν πιέσθηκαν οι διοικήσεις των τραπεζών να λειτουργήσουν ως επέβαλλε η τραπεζική πρακτική ανεξαρτήτως "κώδικα" και επετράπη σε αυτές απλά να υπολειτουργούν τα τελευταία δύο χρόνια.

Βέβαια τα captial controls όχι μόνον οριστικοποίησαν την σημερινή εικόνα τους ως κελύφη, αλλά διέλυσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την δυνατότητά τους να λειτουργήσουν ως χρηματοδότες της οικονομίας. Τουλάχιστον ως δανειολήπτες λάβετε υπόψη το εξής: Εφόσον κατά τελευταία περίοδο έχετε καταβάλλει προσπάθεια να είστε συνεργάσιμοι, τότε να γνωρίζετε πως πρέπει να διεκδικήσετε ελάφρυνση ή και κούρεμα. Αν το επιδιώξετε προγραμματισμένα και μεθοδικά θα το επιτύχετε.

Άραγε με τους δανειολήπτες της Αχαικής Συνεταιριστικής τι προβλέπεται. Που βρίσκεται η υπόθεση αυτή; Ο εκκαθαριστής θα έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει τον κώδικα ή η σκληρή γραμμή θα συμπαρασύρει όλους; Ποιοι παρακολουθούν τις έρευνες της δικαιοσύνης;

Ηρακλής Ρούπας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά