Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ιοβόλα πλήγματα από την φορολογίαν των Νησιών

Ιοβόλα πλήγματα από την φορολογίαν των Νησιών

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Οι απορίες μας και οι ανησυχίες μας στρέφονται κυρίως κατά της ικανότητος και διορατικότητος των Ελλήνων Βουλευτών, αναφορικώς με την αύξησην της φορολογίας στα Νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Έχουν γνώσην τι απεφάσισαν; Έχουν γνώσην των δυσμενεστάτων συνεπειών οι οποίες επαπειλούν την περιοχήν και κατ’ ακολουθίαν ολόκληρην την Ελλάδα; Έχουν βιώσει τα δεινά των Νησιωτών, οι οποίοι φυλάσσουν Θερμοπύλες, αλλά αγνούνται παντελώς από το Κράτος;

Τα πλήγματα από την αύξησην του ΦΠΑ είναι ανυπολόγιστα. Αρχικώς δεν θα ωφεληθείς καθόλου το καταχρεωμένον Κράτος από τα λίγα χρήματα που προσδοκά να εισπράξει από τα Νησιά με την αύξησην του Φόρου. Οι προσδοκίες του θα διαψευσθούν. Αντιθέτως όμως ευνοεί υπερβαλλόντως την τουρκίαν η οποία ήδη άρχισε την εκμετάλλευσην του δικού μας γιγαντιαίου λάθους! Οι πληροφορίες αναφέρουν.

«Η Τουρκία  δημιουργεί στα τουρκικά παράλια “Αφορολόγητος Τουριστικής  Ζώνες”, όπου μαρίνες, ξενοδοχεία, χώροι διασκεδάσεως εμπορικά, εστιατόρια και άλλα καταστήματα θα έχουν μηδενικήν φορολογίαν, με στόχον την προσέλκυση ακόμα περισσοτέρων τουριστών, ειδικώς  από τον χώρν της κρουαζιέρας».

Οι ζώνες αυτές θα δημιουργηθούν απέναντι από την Μυτιλήνην, την Χίον, την Σάμον, την Κω, την Ρόδον!! Πως σας φαίνετε κύριοι Βουλευτές αυτή η σκέψη της τουρκίας; Αντιλαμβάνεσθε περί τίνος πρόκειται;; Διαμονή, διατροφή, κάθε είδους ψώνια θα έχουν μηδενικόν  ή απολύτως ασήμαντον φόρον. Και ή είσοδος θα γίνεται με το διαβατήριον χωρίς καμμίαν άλλην διαδικασίαν. Έτσι κάνουν όσοι θέλουν να ωφελήσουν οικονομικώς την χώραν τους. Δημιουργούν αφορολόγητες τουριστικές ζώνες. Εμείς δημιουργούμεν «Ζώνες αγνότητος» κατά πάσης οικονομικής δραστηριότητος!!! Και απαγορεύομεν να εισέλθουν, οι επιθυμούντες να επενδύσουν  αλλά και ακόμα να αφήσουν τον οβολόν τους στην χώραν μας!! Έχομεν  δε τα κλειδιά της ζώνης ερμητικώς  κεκρυμμένα, διότι οι προστάτες – δανειστές δεν επιτρέπουν να ανοίξει η «ζώνη»!!!!!

Εκτός από τα οφέλη προς την τουρκιαν , ζημλιαν θα έχουν και όλοι οι επιχειρηματιες των νησιών γιατί οιμκάτποικοι θα μεταβαίνουν απέναντι προς πάσης μορφής ψώνια. Γίνεται και τώρα αλλά σε μικρότερη έκταση. Γίνεται και με άλλες γειτονικές χώρες. Και αυτό γιατί είμαστε ανίκανοι να ορίσομεν δύο κατηγορίες ΦΠΑ, ήτοι 5% και15%!!! Εμείς πληρώνομεν, εμείς θα ρυθμιζόμενε και το ύψος του. Ο μεγάλος ΦΠΑ είναι μαχαίρι για την χώραν μας. Και αυτό το θέλουν πολλοί.

Να επανέλθει αμέσως το δημοσιονομικόν καθεστώς που υπήρχε στα Νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Χωρίς καθυστέρηση.

 

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις