Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δάκης Ιωάννου: Ποιος είναι ο διάσημος συλλέκτης με το σκάφος - έργο τέχνης που έχει δέσει πολλές φορές στην Πάτρα;

Δάκης Ιωάννου: Ποιος είναι ο διάσημος συ...

Το όνομα του Κύπριου βιομηχάνου βρίσκεται στη λίστα των 38 πιο ισχυρών της τέχνης

Λάτρης της τέχνης, και παγκόσμια γνωστός συλλέκτης, ο Δάκης Ιωάννου, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Το όνομα του Κύπριου βιομηχάνου βρίσκεται στη λίστα των 38 πιο ισχυρών της τέχνης τους οποίους ανέφερε η διεθνής διοργάνωση Frieze Art Fair, το μεγαλύτερο, ίσως παζάρι σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 14 Μαϊου στη Νέα Υόρκη. Ειδικά το σκάφος του Guilty, ένα πλωτό έργο τέχνης με την υπογραφή του Τζεφ Κουνς, εκτός από πολυσέλιδο φωτογραφικό αφιέρωμα στην αμερικάνικη Vogue, έχει αράξει αρκετές φορές στο λιμάνι της Πάτρας και αντιμετωπίστηκε ως αξιοθέατο από τους περαστικούς.

"Στη δεκαετία του '80, όταν ακόμα έπαιρνα και κομμάτια που ήξερα ότι ο δημιουργός τους δεν ήταν του επιπέδου του Koons, για παράδειγμα, ήθελα να χτίσω ένα statement. Ηταν, λοιπόν, θέμα στρατηγικής να αγοράσω και έργα που θα καθιστούσαν αυτό το statement πιο ενιαίο σύνολο. Υπήρχε μια εποχή που έφτανα στη Νέα Υόρκη και η πρώτη μου δουλειά ήταν να πάω να δω πενήντα γκαλερί. Ε, τώρα δεν θα δω πενήντα. Θα μου πουν οι δέκα φίλοι που έχω εκεί ποια πέντε πράγματα προτείνουν, και θα πάω να δω αυτά τα πέντε. Είναι μια εξέλιξη δική μου, και έτσι εξελίσσεται και η συλλογή μου, δηλαδή θεωρώ ότι δεν χρειάζεται πια το πλάτος."έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνεντευξή του στο Homme.

Γεννημένος το 1941 στη Λευκωσία, έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτωρ αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Οσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο κ. Ιωάννου δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον κατασκευαστικό χώρο, στην ενέργεια και στον τουρισμό συνδέοντας το όνομά του με γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων.

Ο ίδιος, λατρεύει την Ύδρα, ενώ διατηρεί και ένα από τα ομορφότερα σπίτια στην Κέρκυρα. Δε χάνει ευκαιρία να τα επισκέπτεται αμφότερα, με το υπερπολυτελές σκάφος του, με το όνομα Guilty δια χειρός του διάσημου καλλιτέχνη, Jeff Koons.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight