Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου μιλάει στο thebest.gr για τον αποκλεισμό του από τους Ουκρανούς ακροδεξιούς στην Οδησσό – Συνεχίζεται η «πολιορκία» - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου μιλάει στο thebes...

Υπό στενό κλοιό η ελληνική αντιπροσωπεία

Υπό τον στενό κλοιό Ουκρανών ακροδεξιών εθνικιστών βρίσκεται η αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στην Οδησσό. Παραστρατιωτικοί με στολές παραλλαγής είχαν νωρίτερα πολιορκήσει το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν, τα μέλη της αποστολής φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων.  Το thebest.gr κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πρώην βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή ως πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr, οι ακροδεξιοί Ουκρανοί θεωρούν ότι στόχος της ελληνικής αποστολής που έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Έλληνες που ζουν στην Οδυσσό, είναι ο διαμελισμός της χώρας!

Οι Ουκρανοί εθνικιστές είχαν το πρωί «πολιορκήσει» το ξενοδοχείο και στη συνέχεια, όταν η ελληνική αποστολή βγήκε από το χώρο για να πάει σε προγραμματισμένη συνάντηση, τους ακολούθησαν κατά πόδας.

Μάλιστα, η μία από τις προγραμματισμένες συναντήσεις των Ελλήνων αναβλήθηκε, εξαιτίας της διαρκούς παρουσίας των Ουκρανών εθνικιστών.

Αυτή την ώρα η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως είπε ο κ. Χατζηλάμπρου, βρίσκεται σε εστιατόριο της Οδησσού και απ’ έξω παραμένουν οι ακροδεξιοί φωνάζοντας συνθήματα κατά της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ υπάρχει και αστυνομική παρουσία.

«Ηρθαμε, να δούμε την κατάσταση που επικρατεί με τους εθνικιστές και τη διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος πάντως, αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με απόλυτη ψυχραιμία.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αποκλεισμένη στην Οδησσό, από ομάδα της ουκρανικής ναζιστικής οργάνωσης δεξιός τομέας, βρίσκεται η ελληνική αποστολή της Βουλής στην οποία συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου από το info-war.gr, που βρίσκεται στην περιοχή, η ελληνική αντιπροσωπεία έχει αποκλειστεί από τους ακροδεξιούς από το πρωί της Τετάρτης.

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, πραγματοποιούσαν επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.

Στο σημείο βρίσκονται μέλη του ελληνικού προξενείου στην Οδησσό ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις