Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανδραβίδα: Πρόγραμμα 81η Ιππικής Έκθεσης

Ανδραβίδα: Πρόγραμμα 81η Ιππικής Έκθεσης

24- 27 Σεπτεμβίου

Μπορεί οι εκλογές να «μετατόπισαν» λίγο την ημερομηνία διεξαγωγή της, αλλά η φετινή, 81η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, αναμενεται να «αποζημιώσει» και με το παραπάνω όλους τους καλούς αλλά συνάμα και «απαιτητικούς» φίλους, που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η πρώτη καινοτομία της 81ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας είναι ότι… μεγαλώνει κατά μία μέρα και έτσι οι εκδηλώσεις και οι δράσεις της θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ένα τετραήμερο αφιέρωμα συμμετοχής και δράσης πολυποίκιλης, με τα μέλη του Συλλόγου ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ Ανδραβίδας, του Ομίλου Φιλίππων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ανδραβίδας .και πλήθος ιππέων ανα την Ελλάδα.

Το δε πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων της, που ανακοινώθηκαν χθες από τον Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, πιο… γεμάτο από ποτέ άλλοτε!

Αναλυτικότερα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της φετινής, 81ης, Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κα Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα είπε:

«Λόγω της διεξαγωγής των εκλογών η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου. Κρατάμε τη μοναδικότητα του Θεσμού μας ανα την Ελλάδα με τον καθιερωμένο έλεγχο και βαθμολόγηση απο την Ελλανόδικο Επιτροπή των διαγωνιζόμενων ίππων , παράλληλα φέτος για πρώτη χρονιά με την συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και με διακεκριμένους εκπαιδευτές -αθλητές κ.Ελένη Μυράτ και κ.Jan Vanden Berghe, με βάση τον εθνικό κανονισμό διεξάγεται σεμινάριο ιππικής δεξιοτεχνίας και αμαξοδήγησης.

Το πρόγραμμα συντροφεύει Ημερίδα καθώς κ πολιτιστική-χορευτική βραδιά 300 χορευτών υπό την επιμέλεια του Συλλόγου Ανδραβίδας ΕΣΤΙΑ, καθώς και η λειτουργία του μουσείου αλόγου κ έκθεσης φωτογραφίας υπό την επιμέλεια του Λαογραφικού συλλόγου Ανδραβίδας ο ΜΩΡΙΑΣ.....καθώς και η καθιερωμένη βραδινή επίδειξη ίππων και ιππέων. 
Στοχεύουμε στην διατήρηση αναλλοίωτου του θεσμού της Ιππικης Εκθεσης ανά τα χρόνια ,αλλά και στην Αναβάθμιση της Ιππικής ενασχόλησης στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας.
Ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου...ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους εργάζονται για την υλοποίηση της 81 Ιππικής Εκθεσης....Εύχομαι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες σας....εδώ στην πόλη της Ανδραβίδας...της πόλης που τιμά το Άλογο και τον Αναβάτη του..»

Την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η παρουσίαση της λειτουργίας του Μουσείου Αλόγου και της έκθεσης φωτογραφίας.

Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αμαξοδήγησης στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας, από τις 14:00 έως τις 18:00 από διακεκριμένο προπονητή. Στις 19:00, στο χώρο του δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί διαλεκτική συζήτηση – ημερίδα με θέματα: «Εκπαίδευση του αλόγου – Ανάδειξη και καθιέρωση της τοπικής φυλής ίππων» με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών. Από τις 21:00 και μετά, θα υπάρχει παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί ξεκινά η παρουσίαση των αλόγων και η αξιολόγησή τους από την Ελλανόδικο Επιτροπή. Από τις 14:00 έως τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ιππικής δεξιοτεχνίας από διακεκριμένο Έλληνα προπονητή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ιππικό σόου με τη συμμετοχή των «Κενταύρων» και του «Σπάρτακου» καθώς και καλεσμένων αναβατών.

Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 ολοκληρώνεται η Ιππική Έκθεση με τη βράβευση των συμμετεχόντων βραβείων και την απονομή των βραβείων, ενώ θα υπάρξει βράβευση των παλαίμαχων και νέων συμμετεχόντων αλλά και επίδειξη αγωνισμάτων δυσκολίας και αμαξοδήγησης από τους προπονητές και τους αθλητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια».

Καθ’ όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ανδραβίδας Μουσείο Αλόγου και έκθεση φωτογραφιών ανά των ετών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture