Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας: Στα… «κεραμίδια» κάτοικοι για το μολυσμένο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα - Τί έδειξε σχετική έρευνα

ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας: Στα… «κεραμίδια» κάτοικοι...
Χριστακόπουλος Θάνος

«Θα φθάσουμε στον Εισαγγελέα»

Ένα βήμα πριν το γραφείο του Εισαγγελέα για την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα της Μαλιαγκούς βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας και μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλία Κάτω Αλισσού. Οι πρόσφατες μετρήσεις από το ρέμα που περνάει από τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, και τις οποίες έχουν στα χέρια τους, δείχνουν ανησυχητικά επίπεδα μόλυνσης στο ρέμα. Όπως επισημαίνουν όλα αυτά τα μολυσματικά στοιχεία, μέσω του Πείρου ποταμού, καταλήγουν στη θάλασσα.

«Το πρόβλημα στις θάλασσες της περιοχής αλλά και σε ολόκληρο τον Πατραϊκό θα ήταν μεγάλο εάν το ρέμα κατέβαζε αυτή την εποχή νερά. Με τις πρώτες βροχές όμως θα δούμε όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Ο Σύλλογος, του οποίου προΐσταται, με επιστολή τους προς τους διοικούντες την ΒΙΠΕ Πατρών επισημαίνει τους κινδύνους που καραδοκούν και ζητά να υπάρξουν άμεσα σοβαροί και επισταμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στη ΒΙΠΕ και οι οποίες δεν είναι συνδεδεμένες με το Βιολογικό Καθαρισμό.

«Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν να υπάρχουν παράνομοι αγωγοί οι οποίοι προφανώς και δημιουργούν το πρόβλημα. Η μέτρηση, που έγινε πριν περίπου ένα μήνα, δείχνει το μέγεθος της ζημιάς που γίνεται. Αν και στην επόμενη, και ενώ στο μεταξύ δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, υπάρξουν τα ίδια αποτελέσματα εμείς θα προσφύγουμε στον Εισαγγελέα κατά της ΒΙΠΕ-ΕΤΒΑ», σχολιάζει μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μπαρμπούνης.

 

 

Μάλιστα ο Σύλλογος απέστειλε σχετική επιστολή προς την διοίκηση της ΒΙΠΕ- ΕΤΒΑ στην οποία μεταξύ άλλων ζητά να γίνουν άμεσα έλεγχοι για παράνομου αγωγούς εργοστασίων. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

"Σας αποστέλλουμε συνημμένα τις μετρήσεις που μας έδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Αχαΐας οι οποίες έγιναν μετά από αυτοψία στο ρέμα της Μαλιαγκούς. Όπως βλέπετε οι τιμές είναι απαγορευτικές. Μετά από βροχόπτωση ό,τι υπάρχει στο συγκεκριμένο ρέμα καταλήγει στο ποτάμι της Σερδινής, στον ποταμό Πείρο και στον Πατραϊκό κόλπο.

Ο κ. Κατσαΐτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του ισχυρίζεται ότι από την πλευρά σας έχετε κάνει ό,τι έπρεπε. Όμως επειδή υπάρχει σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα και το ρέμα της Μαλιαγκούς είναι σε περιοχή δική σας ευθύνης (πληρωνόσαστε από τα εργοστάσια της περιοχής και έχετε την εποπτεία του χώρου), οφείλετε να ελέγξετε αν υπάρχουν παράνομοι αγωγοί εργοστασίων οι οποίοι ρίχνουν απόβλητα εκεί και όχι στον αγωγό σας για επεξεργασία. Έχετε υποχρέωση να το κάνετε.

Επίσης, σας παρακαλούμε να μας στείλετε τα αποτελέσματα των μετρήσεων (έξοδος βιολογικού ΒΙΠΕ Πάτρας) που επανειλημμένα με αίτημα μας σας έχουμε ζητήσει. Δεν μας έχετε απαντήσει αν και έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, επειδή λέτε ότι χρονοτριβεί το θέμα στις νομικές σας υπηρεσίες, και έτσι εμείς δεν μπορούμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους.

Σας κάνουμε γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε επιστροφή σε γεγονότα ρύπανσης που πιστεύαμε ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όσον αφορά το θέμα της Μαλιαγκούς, αν επαναληφθούν τα γνωστά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο σύλλογός μας θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της εταιρείας σας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις