Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου θα ταξιδέψει στην Κύπρο - 15 μαθητές θα κάνουν πρακτική άσκηση, μέσω του Erasmus+ 2015

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου θα ταξιδέψει στην Κύ...

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση περίπου 35.000 ευρώ

Εφόδια για μια νέα αρχή με ευρωπαϊκή διάσταση, εξασφάλισε το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου για την προσεχή σχολική χρονιά 2015-2016.

Μετά από επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), για τις αιτήσεις χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων 2015 για το πρόγραμμα Erasmus+ 2015, «Δράση και  Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», επιβεβαιώθηκε η επιτυχής έκβαση της αίτησης που είχε κάνει το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου και είχε υποβληθεί από τον πρώην Διευθυντή κ. Αλτανόπουλο Νικόλαο  με τίτλο «Πρακτική άσκηση μαθητών νυχτερινού ΕΠΑ.Λ. στην Κύπρο. Ευκαιρία εξειδίκευσης».

Πιο συγκεκριμένα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 34.382 ευρώ για τη μετακίνηση και τοποθέτηση 15 μαθητών και δύο συνοδών καθηγητών στην Κύπρο για δύο εβδομάδες, προκειμένου οι μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση που θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών και θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο σχολείου, προσωπικού και κυρίως εκπαιδευόμενων.

Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ουσιαστικών φορέων υποδοχής του προγράμματος και των  εταιρειών όπου θα γίνει η πρακτική άσκηση των μαθητών. Οι δικαιούχοι μαθητές, πέραν του παιδαγωγικού χαρακτήρα της τοποθέτησης στο εξωτερικό, θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν και να ενισχύσουν την πολιτιστική τους κουλτούρα και τις ιστορικές τους γνώσεις.

Η χρηματοδότηση αφορά στην κάλυψη των δαπανών διαβίωσης (φαγητό και ξενοδοχείο) και στη μετακίνηση (αεροπορικά εισιτήρια, λεωφορεία κ.α.) από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν αποκλειστικά και μόνο το εν λόγω πρόγραμμα.

«Το σχολείο μας για δεύτερη φορά, μετά το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Ισπανία, εξασφάλισε από το ΙΚΥ την έγκριση της χρηματοδότησης του προγράμματος που υπέβαλε.  Οι δικαιούχοι μαθητές του σχολείου μας, που είναι εργαζόμενοι, θα αποκτήσουν χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μια μοναδική εμπειρία με μεγάλη προστιθέμενη αξία τόσο στην πρακτική άσκηση όσο και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Επίσης θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την απόκτηση του Europass, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού για το χρονικό διάστημα και το είδος της πρακτικής άσκησης που θα λάβουν  στο εξωτερικό», τόνισε ο Διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αιγίου κ. Κάλπης Γεώργιος (φωτ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις