Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος λαϊκός ζωγράφος Απόστολος Κοσμάς, πατέρας του γνωστού φωτογράφου Χρήστου Κοσμά

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος λαϊ...

Ένας γνήσιος καλλιτέχνης και κοινωνικός χαρακτήρας που έζησε με πάθος την ζωή του

Έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός ζωγράφος Απόστολος Κοσμάς, πατέρας του γνωστού φωτογράφου Χρήστου Κοσμά, ο οποίος τον αποχαιρετά στο Fb γράφοντας: "'Εφυγε από τη ζωή o Πατέρας μου Απόστολος Κοσμάς σήμερα 8/9/2015 σε ηλικία 73 χρονών.

Ένας γνήσιος καλλιτέχνης και κοινωνικός χαρακτήρας που έζησε με πάθος την ζωή του. Θα τον θυμάμαι εγω και η οικογένεια μου με αγαπη για την αυθεντικότητα και την αλήθεια του χαρακτήρα του".

Ο Απόστολος Κοσμάς, ο οποίος έφυγε νικημένος από τον καρκίνο, γεννήθηκε στον Φαραί Αχαΐας και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια με ευσυνειδησία στο εργοστάσιο χαρτοποιίας Λαδόπουλου και στη στην συνέχεια ως ζωγράφος. Ο Απόστολος μετέδωσε και στα δυο παιδιά του Χρήστο και Έλενα την αξία του πνεύματος της τέχνης και τα οδήγησε στον δρόμο της καλλιτεχνίας, ο Χρήστος είναι φωτογράφος και η Έλενα καθηγήτρια πιάνου. Ένας γνήσιος καλλιτέχνης και κοινωνικός χαρακτήρας που έζησε με πάθος την ζωή του.

Δεν σπούδασε ποτέ την ζωγραφική τέχνη, έγινε ζωγράφος από πάθος και επιθυμία Μαθήτευσε για αρκετά χρόνια κοντά σε μεγάλους ζωγράφους στην Αθήνα οι οποίοι ήταν πηγή έμπνευσης για την μετέπειτα ζωγραφική καριέρα. Ζωγράφισε την ζωή του βλέποντας λίγες ήμερες πριν αποβιώσει την πρώτη του εγγονή και με τον τρόπο αυτό έβαλε μια πινελιά και άφησε πίσω του μια ολοκληρωμέ οικογένεια που θα τον θυμάται για την αυθεντικότητα και την αλήθεια του χαρακτήρα του. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο (Τετάρτη 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) στις 11:00 Στον Ι.Ν. Εισόδια Θεοτόκου Φαραί Αχαΐας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις