Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Συνεχής υποτίμηση της νοημοσύνης μας!!

Συνεχής υποτίμηση της νοημοσύνης μας!!

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποίαν οι πολιτικοί υποτιμούν, όχι επιδερμικώς αλλ’ εις βάθος την νοημοσύνην των ψηφοφόρων. Και η υποτίμηση αλλ’ εν ταυτώ και περιφρόνηση, γίνεται πάντα κατά την εκάστοτε προεκλογικήν περίοδον, χωρίς να εξαιρούνται περιπτώσεις διαρκούσης της διακυβερνήσεως.

Είχαμεν ακούσει κατά κόρον την περίοδον διακυβερνήσεως της  χώρας από Σαμαρά – Βενιζέλον, την τότε αντιπολίτευσην να  «φωνάζει» καθημερινώς, ότι  μόλις έλθομεν στην εξουσίαν θα καταργήσομεν τα μνημόνια!

Θα τα «σκίσομεν» αν μας φέρετε στην Εξουσίαν. Εμείς έχομεν την δύναμην να το πράξομεν. Κανένα άλλον Κόμμα. Και θα κάμομεν τους δανειστές να «χορεύουν πεντοζάλην στα πόδια μας»!!

Ακόμα είπαν ότι θα «καταργήσομεν τον ΕΝΦΙΑ» θα δόσομεν την 13ην σύνταξην και άλλα πολλά. Φυσικά  τα υπερβολικά αυτά  εξαγγέλματα ήταν η Αχίλλειος πτέρνα του δεινοπαθούντος  μισθωτού, Συνταξιούχους, ανέργου,  πένητος, οι οποίοι πίστεψαν  και τους έδωσαν την εξουσίαν!!!

Δεν του είπαν όμως προεκλογικώς από ποίες πηγές θα εξασφαλισθούν αυτά τα χρήματα για ΕΝΦΙΑ πρόσθετη σύνταξη και άλλα πολλά. Και ο ψηφοφόρος δεν ρώτησε ποτέ προεκλογικώς για  την εξεύρεσην προσθέτων πόρων, ώστε να ικανοποιηθούν τα υπεσχημένα.

Σήμερα ακούμεν πάλιν τα ίδια από άλλον Κόμμα το οποίον ήταν στην κυβέρνηση του προηγουμένου και απεσχίσθη. «Θα ακυρώσομεν τα Μνημόνια»!!

Τα μνημόνια είναι δανειακές συμβάσεις, αλλά έχουν ένα θανάσιμον μειονέκτημα , ότι  έθεσαν όρους και προϋποθέσεις για την εξασφάλισην των δόσεων, με δέσμευσην ακόμα και της Εθνική κυριαρχίας!

Αυτό είναι το μέγιστον και καταστροφικόν τρωτόν και όσοι το καθιέρωσαν έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί από τον Ελληνικόν Λαόν. Ακούσαμεν και θα ακούσομεν τις επόμενες ημέρες πολλά όμοια και άκρως  υπερβολικά ή ανεφάρμοστα.

Γιατί μας τα ανακοινώνουν και τα θέτουν ως βασικήν προϋπόθεσην του εκλογικού τους προγράμματος;; Είναι ανεφάρμοστα.

Και μας τα παρουσιάζουν ως νέα επιχειρήματα. Φυσικά υποτιμούν στο έπακρον την νοημοσύνην μας και εμείς δεν αντιδρούμεν σε κάτι ανάλογον. Δεκάδες υποσχέσεις και ωραιολογήματα «θα μας προσφέρουν» όλα τα Κόμματα τις προεκλογικές αυτές ημέρες.

Πολλά θα είναι υπερβολικά , ανεδαφικά, μη υλοποιήσιμα. Γιατί μας τα λένε;; Και εμείς γιατί τα δεχόμεθα αδιαμαρτυρήτως;; Δεν είμεθα κατά συνέπειαν  ένοχοι στην περιφρόνησην  που δέχεται η  νοημοσύνη μας;;; Πως πρέπει να αντιδράσομεν εφ’  όσον οι υπερβολές και τα πολλά είναι στο  πρόγραμμα των υποψηφίων ;;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις