Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σημαντικός κίνδυνος για την ολοκλήρωση του 7όροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»

Πάτρα:Σημαντικός κίνδυνος για την ολοκλή...

Τι συμβαίνει;

Σημαντικός κίνδυνος για την ολοκλήρωση του  7όροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» καθόσον ο εργολάβος έχει διακόψει τις εργασίες του από 4/8/2015 και  παραμένει απλήρωτος για τις εκτελεσμένες και πιστοποιημένες εργασίες του τελευταίου τριμήνου ύψους 1.300.000 ΕΥΡΩ.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 31/12/2015, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διατεθούν επιπλέον ευρωπαϊκά  κονδύλια και το έργο θα μείνει στην μέση (δεδομένου ότι χρήματα από δημόσιους πόρους δεν υπάρχουν).

Οι προσπάθειες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εξασφάλιση κονδυλίων 690.000 ΕΥΡΩ (και εξόφληση των εργασιών Μαϊου) παραμένουν μέχρι στιγμής άκαρπες ενώ τις προσεχείς ημέρες ο εργολάβος αποκτά δικαίωμα "διάλυσης" της σύμβασης του έργου.

Δεδομένου των συνθηκών οικονομική ασφυξίας (capital controls, αδυναμία εισαγωγής υλικών και εξοπλισμού από το εξωτερικό, επικείμενες εκλογές κλπ.) που καθιστούν ούτως ή άλλως προβληματική την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του έτους, η 3η κατά σειρά διακοπή εργασιών ήρθε να επισφραγίσει την οριστική διακοπή του έργου και την απένταξή του από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις