Ανυπόστατες οι φήμες στο Ίντερνετ
Μία φήμη που κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ, περί τεράστιου διαστημικού βράχου ο οποίος πρόκειται να πέσει στη Γη τον Σεπτέμβριο, διογκώθηκε σε τέτοιο σημείο ώστε να κερδίσει την προσοχή της NASA, η οποία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι το τέλος του κόσμου επίκειται.
Σύμφωνα με την φήμη, η σύγκρουση του αστεροειδούς με τον πλανήτη μας τοποθετείται ανάμεσα στην 15η και την 28η Σεπτεμβρίου, κοντά στο Πουέρτο Ρίκο.
Στην ανακοίνωση της ΝΑΣΑ, o Πωλ Τσόντας, Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας, υπογραμμίζει ότι "δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση - ούτε ίχνος απόδειξης - ότι ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο θα πέσει στη Γη σε αυτό το χρονικό διάστημα".
Οι πιθανότητες μιας σύγκρουσης με κάποιον από τους γνωστούς αστεροειδείς μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα είναι λιγότερες από μία στις 10.000, υποστηρίζει η NASA.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το τέλος του κόσμου έρχεται στο Ίντερνετ αλλά για πρώτη φορά μία τέτοια φήμη διαψεύδεται επισήμως.
"Δεχόμεθα συνεχώς τηλεφωνήματα και e-mail και σε λίγο μπαίνει ο Σεπτέμβριος" δήλωσε εκπρόσωπος της NASA. "Μερικές από αυτές τις φήμες αποκτούν υπερβολικό μέγεθος και γι' αυτό θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να εκδώσουμε την διάψευση..."
Πηγή:kathimerini.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










