Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στήριξη Μαξίμου και ΚΠΕ σε Βαρουφάκη - Βαλαβάνη

Στήριξη Μαξίμου και ΚΠΕ σε Βαρουφάκη - Βαλαβάνη

"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε όποιον και οποία στοχοποιείται από συγκεκριμένα συμφέροντα.."

Απάντηση αφενός στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το «μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη» εξόδου από το ευρώ αφετέρου στην εσωκομματική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για μη στήριξη υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σήμερα το Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, έχοντας ως ακροατήριο και τον Γιάνη Βρουφάκη –ο οποίος επέστρεψε από την Αίγινα γι αυτόν ακριβώς το λόγο- απαντώντας στη σχετική ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ   Φώφης Γεννηματά, παρείχε πλήρη κάλυψη στον τέως  ΥΠΟΙΚ λέγοντας ότι ο ίδιος του είχε δώσει εντολή «να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Θα ήμουν πολιτικά αφελής και ανεύθυνος, αν δεν το έκανα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και σε μια προσωπική αναφορά είπε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «ο Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για τα ρούχα που φοράει, για το ότι πηγαίνει διακοπές στην Αίγινα, για τα πουκάμισα που φορά αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο,ότι έκλεβε τα λεφτά του λαού, ότι είχε σχέδιο να στείλει την χώρα στα βράχια».

Παράλληλα με τον πρωθυπουργό η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Πέμπτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση από μερίδα των συστημικών ΜΜΕ σπίλωσης και λοιδορίας απέναντι σε συντρόφους και συντρόφισσες μας, βουλευτών και βουλευτίνων».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε όποιον και οποία στοχοποιείται από συγκεκριμένα συμφέροντα που ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων επιλέγουν αυτήν την πρακτική. Η Αριστερά και οι άνθρωποι της δεν δίνουν εξετάσεις σε αυτούς που ευθύνονται για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα μέχρι σήμερα. Την ηθική και την εντιμότητα των συντρόφων μας αυτών, με τους οποίους δίνουμε κοινούς αγώνες, το αποδεικνύει η πολιτική τους διαδρομή. Κάθε προσπάθεια εναντίον τους θα πέσει στο κενό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χθες στη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΠΕ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, διατύπωσε έντονα παράπονα για το γεγονός ότι κατά τη γνώμη της δεν τη στήριξε το κόμμα στην επίθεση που δέχθηκε για το θέμα της ανάληψης που έκανε η μητέρα της από τραπεζικό υποκατάστημα του Ηρακλείου Κρήτης λίγες ημέρες πριν την επιβολή των capital controls, ενώ και οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Φίλη σε «ειδικό δικαστήριο» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τα στελέχη της  Αριστερής Πλατφόρμας.

Γι αυτούς τους λόγους, το Μαξίμου μετά τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΠΕ για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, αποφάσισε να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη μειοψηφία.

naftemporiki

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις