Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Θα κατεβάζει το Twitter τα «κλεμμένα» αστεία;

Θα κατεβάζει το Twitter τα «κλεμμένα» αστεία;

Δεν το αποκλείουν

Μια σκέψη, ένα αστείο, ακόμα και μια εμπειρία που μοιράζεται κανείς με τους ακολούθους του στο Twitter, μπορεί να του εξασφαλίσει δεκάδες - καμιά φορά και χιλιάδες - retweets, και άρα «αναγνώριση» και «καταξίωση» στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων. Τι γίνεται όμως, όταν βλέπεις αυτό που έγραψες εσύ, να το έχει αναπαράγει κάποιος τρίτος, όχι με τη μέθοδο του retweet, αποδίδοντας την πηγή δηλαδή, αλλά σαν... δικό του;

Αυτό το πρόβλημα εξετάζουν πώς θα αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες του κοινωνικού δικτύου, που δέχονται συχνά καταγγελίες από χρήστες που δεν μπορούν να προστατεύσουν με κάποιο τρόπο την πνευματική τους ιδιοκτησία. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Verge, τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις η ασφάλεια του Twitter επενέβη και διέγραψε tweets που είχαν «κλαπεί» από και αναπαραχθεί από έναν συγκεκριμένο χρήστη.

Ο χρήστης αυτός επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι ζήτησε προστασία από το δίκτυο, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι ανάλογο της έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Οι προδιαγραφές, εν τούτοις, για το πότε, πώς και γιατί εφαρμόζεται μια τέτοια τακτική παραμένουν ασαφείς, ενώ η εταιρεία δεν προέβη σε επίσημο σχόλιο, μετά τα δημοσιεύματα.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight