Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο Γεράσιμος- Απέσπασε ποσοστό άνω του 90% των εκλεκτόρων

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο Γεράσιμο...

Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο Ιουστίνος

Οι επιλογές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επικράτησαν σήμερα στην ψηφοφορία που διεξήγαγε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας στην έκτακτη σύναξή της για την πλήρωση των δύο θέσεων.

Ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος απέσπασε ποσοστό άνω του 90% των εκλεκτόρων με 71 ψήφους, ενώ 53 ψήφους συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος, πλέον μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των υποστηρικτών του, οι οποίοι δεν ανέμεναν περισσότερες από 45 έως 48 ψήφους.

Οι χειροτονίες των δύο μητροπολιτών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Πεντηκοστής για τον Κεφαλληνίας και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος για τον Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος -Γεράσιμος Φωκάς) γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση. Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλλονιά, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο το 1998. Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Από το μακαριστό μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη) χειροτονήθηκε διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς και πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησε ως πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015.

 

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Μελίτη Φλωρίνης το 1969. Είναι γόνος προσφύγων Μικρασιατών, ενώ η οικογένειά του προσέφερε στην πατρίδα δύο θύματα κατά τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Φλώρινα και εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, από την οποία αποφοίτησε το 1991 με «Άριστα». Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα της Πατερικής Θεολογίας του ΑΠΘ, καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως της Κύπρου. Εργάστηκε στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ ως επιστημονικός συνεργάτης. Το 1993 εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από το μητροπολίτη Φλωρίνης κυρό Αυγουστίνο (Καντιώτη). Από τον ίδιο έλαβε και το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου. Το 1997 διορίσθηκε, με πρόταση του μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου, ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πνευματικές ανάγκες της ευαισθήτου περιοχής της Μητροπόλεως Φλωρίνης. Το 2000 διορίσθηκε από τον γέροντά του, σεβασμιώτατο μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης και ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης. Το 2013 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού «4Ε». Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες πνευματικού και εθνικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο πραγματοποιώντας παραγωγές εκπομπών, είναι συγγραφεύς βιβλίων πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, έχει επιμεληθεί την έκδοση τιμητικών τόμων και λευκωμάτων και υπήρξε διευθυντής συντάξεως του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις