Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά των ΜΑΤ που εμπόδιζαν διαδηλωτές- Αυτό δεν άρεσε στην αντιπολίτευση- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά των ΜΑΤ που ε...

«Η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή»

Νεώτερη ενημέρωση: Την αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η απόφαση της Αστυνομίας να ανακόψει στο ύψος της Βουλής την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι διαδηλωτές είχαν πρόθεση να φθάσουν έως το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, καθώς αστυνομικές κλούβες παρατάχθηκαν στη Βασ. Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε εξηγήσεις από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο -θέλησε μάλιστα να μάθει σε ποια δύναμη της ΕΛΑΣ ανήκει- και ρώτησε για ποιο λόγο δεν επετράπη στους διαδηλωτές να περάσουν.

«Από ποιον έχετε εντολή;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή.

Δείτε βίντεο από το newsit

Διαβάστε επίσης:

Τριγμοί στην κυβέρνηση από τις ρουκέτες Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την «εισβολή» στη Βουλή

«Μπλόκο» Κωνσταντοπούλου σε τρεις βασικές τροπολογίες

Δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας καταλογίζει στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών.

Ο κ. Κυριαζίδης κάνει λόγο για αυταναγόρευσή της κ. Κωνσταντοπούλου σε αστυνομικό όργανο, ενώ την κατηγορεί ότι υποκαθιστά τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας οδηγίες και εντολές καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, κάτι που, όπως εκτιμά, δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των βουλευτών.

Αρμοδιότητα για την αστυνόμευση εντός του κτηρίου δια του Φρουράρχου έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ  και την κατηγορεί ότι «γυρίζει 'με το ζωνάρι λυμένο' αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από την κυβέρνηση».

«Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτηρίου της Βουλής την αρμοδιότητα  και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις - όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι - ο εισαγγελέας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις