Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" την Πέμπτη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για τον Άγιο Θεράποντα

Στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου "Άγιο...

Θα χοροστατήσει στην πανηγυρική Θεία λειτουργία και θα κηρύξει τον Θείο λόγο

Την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 η Ορθόδοξη χριστιανική μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου, ο οποίος έζησε τον 7ο με αρχές του 8ου μ.Χ. αιώνα.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Θεράπων έζησε ένα διάστημα στα Ιεροσόλυμα και στην συνέχεια έγινε επίσκοπος Κιτίου στην Κύπρο. Εκεί, συνέχισε να τελεί θαύματα και να ποιμαίνει τον λαό μέχρι που τελείωσε μαρτυρικά η ζωή του, όταν τον κατέσφαξαν πάνω στην Αγία Τράπεζα την ώρα που λειτουργούσε, Άραβες πειρατές.

Το τίμιο λείψανο του, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αρχικά στον Ναό της Θεοτόκου στις Βλαχέρνες και στην συνέχεια σε ιερό ναό που έφερε το όνομα του. Σήμερα, όπως αναφέρει το saint.gr, εντός των τειχών της Κωνσταντινούπολης, υπάρχει μικρό εκκλησάκι-προσκύνημα, όπου αναβλύζει μύρο και πραγματοποιεί θαύματα, σ' αυτούς που προστρέχουν σ' αυτό με ειλικρινή πίστη.

Άγια λείψανα του Αγίου Θεράποντος φυλάσσονται στην Κοινοβιακή Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου Αθηνών και στον Ιερό Ναό του στην Μυτιλήνη ενώ ιερά ακολουθία του Αγίου συνέγραψε ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης η οποία κατόπιν ξαναγράφηκε βελτιωμένη το 1785 μ.Χ. από τον αρχιδιάκονο Αγάπιο τον Πάριο.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου Θεράποντα είναι και το εξής: Όταν βρισκόταν στα Ιεροσόλυμα, συνάντησε μια Εβραία που έκλαιγε γοερά, καθώς πήγαινε να ενταφιάσει το νεκρό γιό της. Μόλις την είδε ο Άγιος, τη λυπήθηκε και προσευχόμενος στον Κύριο ανέστησε το νεκρό παιδί της. Ύστερα από αυτό, μάνα και γιός, αφού ευχαρίστησαν τον Θεό και τον Άγιο Θεράποντα, βαπτίστηκαν Χριστιανοί.

Στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr υπάρχει εικόνα του Αγίου Θεράποντος στον ιερό ναό του Αγίου Χαράλαμπου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου την Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αργά το απόγευμα σήμερα Τρίτη 12/5/2015 επιστρέφει από τα Κύθηρα όπου παρέστη και χοροστάτησε στην εκεί τοπική θρησκευτική πανήγυρη του Αγίου Οσίου Θεοδώρου, προστάτη του νησιού.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την περασμένη Κυριακή στην Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής, στην Πάτρα.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ....

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την περασμένη Κυριακή στην Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις