Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμή στις γυναίκες της επανάστασης από το 2ο Γυμνάσιο

Πάτρα: Τιμή στις γυναίκες της επανάσταση...

Δείτε ΦΩΤΟ

To 2o Γυμνάσιο Πατρών για άλλη μια φορά απέδειξε οτι οι σχολικές γιορτές που πραγματοποιεί είναι πάντα προετοιμασμένες από όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και καθηγητές, με υπευθυνότητα και αγάπη και έτσι η παρουσίαση του θέματος κάθε φορά είναι πολύπλευρη και ολοκληρωμένη.

Ετσι, οι μαθητές που παρακολούθησαν τη γιορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, είχαν την ευκαιρία να δουν εξαιρετικά βίντεο και καθώς η 25η Μαρτίου είναι μέρα διπλής εορτής, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ήταν η αφετηρία.

Κατόπιν η αρχή και η μετέπειτα πορεία της επανάστασης των Ελλήνων.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα των γυναικών της εποχής καθώς και η όλη  γιορτή ήταν αφιερωμένη σ'αυτές τις γυναίκες, όπως μαρτυρά και ο ίδιος το τίτλος της γιορτής, "ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΝΕΩ", στίχοι του Διονύσιου Σολωμού από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους".

Μία πολύπλευρη αναφορά σε όλες τις ηρωικές εκείνες γυναίκες, Σουλιώτισσες, Ναουσσαίες, Μεσολογγίτισες, Αρκαδιανές.

Η γιορτή διανθίστηκε με δημοτικούς χορούς από τις αντίστοιχες περιοχές και φυσικά με τραγούδια από την εξαιρετική χορωδία του 2ου Γυμνασίου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Ελένης Σερέτη.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για την γιορτή ήταν οι κυρίες Πέτσα Ε. και Χριστοδούλου Π. καθώς και οι κυρίες Δρίτσου Α. και Σκαρπέντζου Α. για τα σκηνικά της γιορτής.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις