Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΙΝΑ - «Η διαδικασία αποπληρωμής των εφημεριών πρέπει να ξεκινήσει με την έκδοση ΦΕΚ το συντομότερο»

ΕΙΝΑ - «Η διαδικασία αποπληρωμής των εφη...

Σε αντίθετη περίπτωση, η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών θα είναι η αρμόζουσα, αναφέρει η ανακοίνωση

Οι ενέργειες της ΕΙΝΑ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας) για το θέμα της καθυστέρησης αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών ήταν συνεχείς, όλη την προηγούμενη περίοδο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – δελτίο Τύπου του νέου ΔΣ της ΕΙΝΑ, στις 9/3 υπογράφτηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που προέβλεπε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών 2012-2014 καθώς και την απλοποίηση της διαδικασίας αποζημίωσης εφεξής.

Παρά τη σημαντική καθυστέρηση, θεωρήσαμε θετικό το γεγονός της –έστω και αργοπορημένης- ρύθμισης.

Ενημερωθήκαμε διά του Τύπου ότι επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση ως τροπολογίες (13/3), μία εκ των οποίων αφορούσε την ίδια ρύθμιση που αφορούσε η ΚΥΑ!

Με την απόρριψη από τη Βουλή των τροπολογιών που εισηγήθηκε η ηγεσία του ΥΥ (17/3), αφέθηκε να εννοηθεί ότι δε θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών. Σ’ αυτό συνέτεινε η καθυστέρησης έκδοσης ΦΕΚ της ΚΥΑ, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει εμφανής -πλην της γραφειοκρατίας- λόγος.

Η σημερινή ανακοίνωση του Αν. ΥΥ Α. Ξανθού επαναφέρει την ισχύ της ΚΥΑ και αναιρεί τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα για μη εξόφληση των εφημεριών τις επόμενες μέρες.

Μια κίνηση απαραίτητη που όμως δείχνει αδυναμίες της ηγεσίας του ΥΥ να υπερασπιστεί απαραίτητες κινήσεις για την τόνωση της αξιοπιστίας του ΕΣΥ, πόσο μάλλον σε αυτές που αφορά το αξιόχρεό του.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αποπληρωμής των εφημεριών πρέπει να ξεκινήσει με την έκδοση ΦΕΚ το συντομότερο. Σε αντίθετη περίπτωση, η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών θα είναι η αρμόζουσα.

Περιμένουμε πιο σοβαρή στάση της επόμενη περίοδο, κύρια για την αντιμετώπιση καίριων μνημονιακών ρυθμίσεων όπως είναι η κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ, η –σε προτεραιότητα- στελέχωση των δομών που κινδυνεύει η λειτουργία τους, η τοποθέτηση στελεχών ικανών σε μια άλλου τύπου διοίκηση των εποπτευομένων φορέων και νοσοκομείων και σίγουρα την αποφυγή χρήσης «μνημονιακών» καταλοίπων σε αυτά.

*Πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. είναι ο Τάσος Γιακουμής και Γραμματέας ο Βαγγέλης Παπαδέας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις