Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυπακτία: Εδώ θα γίνουν τα τούνελ της Κλόκοβας - Βίντεο & Φωτο

Ναυπακτία: Εδώ θα γίνουν τα τούνελ της Κ...

Ξεκίνησε η διάνοιξη

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διάνοιξη του τούνελ στη Κλόκοβα με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το έργο να δουλεύουν πυρετωδώς. Ο εξωτερικός χώρος είναι διαμορφωμένος κατάλληλα  και έχει σχηματιστεί με σπρέι στον τοίχο εκεί  που θα ανοίξει το τούνελ.

Το Nafpaktia news.gr  βρέθηκε εκεί σήμερα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του έργου. Σε ερώτηση μας για το πότε ξεκινά η διάνοιξη  είπε πως έχει ξεκινήσει ήδη και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ανοίγει και η σήραγγα. Επίσης μας αποκάλυψε   πως η διάνοιξη του τούνελ θα γίνει με τεχνικά μέσα ( σκαπτικά μηχανήματα) και ανατινάξεις και όχι με κάποιο γεωτρύπανο τύπου μετροπόντικας που διάνοιξαν το μετρό της Αθήνας. Ο λόγος είναι η διαμόρφωση του εδάφους αλλά και σε περίπτωση που  το γεωτρύπανο κολλήσει κάπου μέσα στη σήραγγα  δεν υπάρχει τρόπος από το πλάι για να γίνει τρύπα και να αποκολληθεί.

Σε ερώτηση μας για το αν το τούνελ θα προλάβει να είναι έτοιμο μέσα στο χρονοδιάγραμμα μας απάντησε πως δεν έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος και όλα θα είναι έτοιμα την ώρα που προβλέπεται.

Για τους προστατευτικούς φράκτες που τοποθετούνται  στο βουνό μας ανέφερε ότι δεν είναι για τον φόβο κατάπτωσης  βράχων από τις εκρήξεις αλλά για προληπτικούς λόγους. Το βάθος που θα γίνουν οι σήραγγες δεν επηρεάζει το εξωτερικό του βουνού.Η  κατασκευάστρια εταιρία όμως δεν θέλει ένα τυχαίο γεγονός κατάπτωσης βράχων  να συνδεθεί με τις εργασίες διάνοιξης του τούνελ και γι αυτό τοποθετούνται οι φράκτες.

Πηγή:Nafpaktianews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις