Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ισπανοί Podemos - «Αν δεν συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι με την Ελλάδα θα διαπραγματεύονται μετά με τη Λεπέν»

Οι Ισπανοί Podemos - «Αν δεν συμφωνήσουν...

Ο 36χρονος επικεφαλής τους Πάμπλο Ιγκλέσιας έκανε την δήλωση αυτή στον Αμερικανικό σταθμό CNBC

«Οι Ευρωπαίοι αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λε Πεν», δήλωσε στον Αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC, ο ηγέτης των Podemos, στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο 36χρονος Ισπανός πολιτικός όπως αναφέρει ανάρτηση της εφημερίδας Τα Νέα, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, εάν συνεχίσουν να εφαρμόζουν έναν δογματισμό που έχει φέρει εμάς τους Ευρωπαίους σε μία καταστροφή, ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με την (επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λε Πεν. Και δεν θέλω αυτό να συμβεί» τονίζει ο Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Ιγκλέσιας, παρότι είναι μόλις 36 ετών, θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας. Αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του σταθμού, είναι ένα γεγονός που φαίνεται να ανησυχεί τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που μίλησαν με το CNBC, υπουργοί Οικονομικών και πρωθυπουργοί στην Ευρώπη εκφράζουν την έντονη ανησυχία ότι αν φανούν επιεικείς με την Ελλάδα, αυτό θα ενθαρρύνει κι άλλα ανάλογα αριστερά κινήματα που εναντιώνονται στη λιτότητα. Το κόμμα του Ιγκλέσιας, οι Podemos (Μπορούμε) είναι στην κορυφή του καταλόγου, όπως προσθέτει το CNBC.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις