Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Ότι δεν κάνει η Ελλάδα για τον οδοντωτό της, το έκανε η Ιαπωνία!"

"Ότι δεν κάνει η Ελλάδα για τον οδο...

Ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία του κόσμου έφερε στα Καλάβρυτα την Ομοσπονδία Πολιτικών Μηχανικών της Ιαπωνίας, τη μεγαλύτερη επιστημονική κοινότητα της χώρας.

Η γνωριμία τους με τα ορεινά μέρη της Αχαίας, θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση που έχει γίνει ποτέ για τα … αδικημένα μέρη μας.

Διότι ο  Ε.Ο.Τ. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει τιμήσει τον Οδοντωτό μας με κανενός είδους διαφήμιση!

 

Η ομοσπονδία Πολιτικών Μηχανικών της Ιαπωνίας-

The Japan Civil Engineering Consultants Association

(JCCA - www.jcca.or.jp http://www.jcca.or.jp/)

είναι μια μεγάλη επιστημονική κοινότητα στην χώρα της και η οποία συνεργάζεται με όλα τα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και φυσικά με τα μέλη της. Θεωρώ μεγάλη προβολή για τον Οδοντωτό μας την επίσκεψη εκπροσώπων της πιο πάνω επιστημονικής κοινότητας ώστε να γνωρίσει από κοντά ένα έργο που ξεκίνησε το 1890 και εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου 1896.

Αξίζει να σημειώσω ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 η αναφερθείσα επιστημονική κοινότητα θα εκδώσει περιοδικό για τα μέλη της (10.000 αντίτυπα) στο οποίο θα έχει αφιέρωμα από την επίσκεψη τους στον Οδοντωτό της Ελλάδος μας και όχι μόνο των Καλαβρύτων!

Εκπλάγηκαν που ένα τόσο μικρό μέρος σαν τα Καλάβρυτα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη τόσα ωραία μέρη (Χιονοδρομικό Κέντρο-Σπήλαια Λιμνών - Εκκλησιαστικό τουρισμό - Οδοντωτό σιδηρόδρομο) για επίσκεψη!

Ήταν το σημείο που τα συναισθήματα μου με πρόδωσαν! Σταμάτησα την ξενάγηση και απομακρύνθηκα για λίγο....διότι θα με πιάνα τα κλάματα...θα έπρεπε να κατηγορήσω το κράτος στο οποίο ζω και αγαπώ ...για την μη προβολή της περιοχής μου από αυτούς που θα έπρεπε να την προβάλλουν!

Η εντυπώσεις από την επίσκεψη τους (με την ευκαιρία τους ξενάγησα και στα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία της περιοχής) και την φιλοξενία τους ήταν άριστες.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρήστο Οικονόμου ( μηχανικό του ΟΣΕ και υπεύθυνο για την αναβάθμιση που έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια στον Οδοντωτό) ο οποίος συμμετείχε στο τεχνικό μέρος της ξενάγησης, το προσωπικό που εργάζεται στον Οδοντωτό και τον κ. Μάριο Κουνέλη (Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων).

Ελπίζω πως ο Πατέρας μου από κει ψηλά που είναι να νιώθει περήφανος που με μπόλιασε με την αγάπη του για το "διαμάντι" της Ελλάδος μας.

Ναι είναι "διαμάντι" ανεκμετάλλευτο ο Οδοντωτός μας.

Αλέξης Λεχουρίτης

Δημιουργός – Διαχειριστής της ιστοσελίδας

http://www.odontotos.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις