Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση Δημόσιου Κατήγορου ο άπορος και άστεγος άνδρας που συνελήφθη για επαιτεία και απειλείτο να μείνει μέρες στο κρατητήριο

Πάτρα: Αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση Δημό...

Νίκησε η ανθρωπιά

20.30 Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και έπειτα από συνεννόηση με τον Δημόσιο Κατήγορο,  ο τελευταίος  προσώρησε σε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του συλληφθέντα  έως την Τετάρτη προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεση και έτσι ο άτυχος άπορος και άστεγος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος και η περιπέτειά του έλανε τέλος.

19.30 Απίστευτη διάσταση λαμβάνει η είδηση της σύλληψης ενός άνδρα στην Πάτρα, υπόθεση που ήρθε στο φως μετά από ανακοίνωση του Δημάρχου της πόλης Κώστα Πελετίδη, ο οποίος ανέφερε  ότι ο άνδρας συνελήφθη για χρέη 50 ευρώ και θα παραμείνει στο κρατητήριο επειδή έχει κλείσει το δημόσιο ταμείο και δεν μπορεί να πληρωθεί το χρέος του λόγω εορτών.

Η υπόθεση έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είναι ομογενής από την Βόρειο Ήπειρο και δηλώνει άστεγος και άπορος, έχει συλληφθεί για επαιτεία!

Σύμφωνα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί από το Πταισματοδικείο Πατρών για το αδίκημα της επαιτείας, σε πέντε ημέρες φυλάκιση και εκατό ευρώ πρόστιμο, το οποίο μαζί με το παράβολο της αποφυλάκισης εφόσον πληρωνόταν, έφτανε τα 150 ευρώ.

Για το θέμα παρενέβη ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μετά από έκκληση  συγγενών του συλληφθέντος, αλλά στην συνεννόηση υπήρξε κάποια σύγχυση ως προς τους λόγους της φυλάκισης και έτσι θεωρήθηκε εσφαλμένα από τον Δήμο ότι έχει συλληφθεί για χρέη 50 ευρώ προς την Εφορία.

Ο άτυχος άνδρας παραμένει στο κρατητήριο παρά την παρέμβαση του Δημάρχου καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να τον αφήσει ελεύθερο βάση του νόμου. Μόνο με την παρέμβαση Εισαγγελέα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος ο άστεγος άνδρας, και αυτή την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση.

Το ερώτημα είναι αν με όλο αυτό το θόρυβο που έχει  προκληθεί, έχει συγκινηθεί κάποιος Εισαγγελέας να παρέμβει για να δώσει κάποια λύση, καθώς δεν μιλάμε για κανέναν εγκληματία, αλλά για έναν άπορο συνάνθρωπό μας. Εκτός και αν η Δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή είναι και κουφή.

 

16.45 Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα η οποία παρεμπιπτόντως αντιμετωπίζει και τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, την ίδια ώρα που οι μεγαλοκαρχαρίες φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι. Συνελήφθη λοιπόν ένας Πατρινός για το τεράστιο χρέος των 50 ευρώ προς την Εφορία! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο άνθρωπους θα μείνει στο κρατητήριο σήμερα και αύριο επειδή έκλεισε το δημόσιο ταμείο λόγω εορτής και δεν θα μπορεί να πληρωθεί το τεράστιο αυτό πρόστιμο!

"Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εκφράζει την οργή του για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων. Και συνεχίζει:

"Την ίδια στιγμή, που τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα του ΠΑΣΟΚ, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους.

Σήμερα αργά το μεσημέρι, υπήρξε τηλεφώνημα στο Γραφείο του Δημάρχου και αναφέρθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό. Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία γα να λυθεί το ζήτημα, προκειμένου ο συμπολίτης να αφεθεί ελεύθερος.

Όμως συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτηση του συμπολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσόν των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, για να πληρωθεί το παράβολο.

Κι επειδή ούτε αύριο, λόγω της αργίας των Θεοφανείων θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος συμπολίτης θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις