Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών: Γιορτή για τη διαφορετικότητα

56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών: Γιορτή για ...

Θεατρική παράσταση ευαισθητοποίησης

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 56ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών οι μαθητές της Δ3 τάξης με τη φροντίδα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Θανάση Μενεγάτου και της δασκάλας τους Δήμητρας Φωτακοπούλου παρουσίασαν μια θεατρική παράσταση ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα, καθώς και γνωριμίας με αθλήματα των Παραολυμπιακών αγώνων.

Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου «Ο Θωμάς» της Λίτσας Ψαραύτη, που προβάλλει το αληθινό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και την καθημερινή πάλη των παιδιών με ειδικές ανάγκες να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται.

«O Θωμάς είναι ένα παιδί πνευματικά καθυστερημένο. Με τη βοήθεια όμως των γονιών του και του ειδικού σχολείου που παρακολουθεί, καταφέρνει να αναπτύξει απίστευτες ικανότητες και να λάβει μέρος στους Eιδικούς Oλυμπιακούς Aγώνες. Όταν έρχεται η σειρά του ν' αγωνιστεί, κάτι απρόσμενο θα συμβεί που θα φανερώσει την καλοσύνη και το μεγαλείο της ψυχής του».

Οι γονείς των παιδιών και οι θεατές συγκινημένοι καταχειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές στο τέλος της παράστασης. Τα παιδιά μέσα από τους ρόλους που έπαιξαν κατάφεραν να ενσαρκώσουν το πραγματικό περιεχόμενο της γιορτής των Χριστουγέννων, που πλησιάζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις