Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν το ζωοφόρο νερό συναντά τη μαγεία της μουσικής

Πάτρα: Όταν το ζωοφόρο νερό συναντά τη μ...

Με επιτυχία η ημερίδα – επιμορφωτικό σεμινάριο της ΑΔΕΠ για την αειφόρο διαχείριση του νερού

Με τη συμμετοχή   40 εκπαιδευτικών  του Ν. Αχαϊας που υλοποιούν  προγράμματα  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα το νερό   και  πολλών άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα  15 Δεκεμβρίου 2014 η Ημερίδα – επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “ Αειφορική  Διαχείριση Νερού – ο ρόλος  της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”.

Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο προβολής  του έργου “Εξοικονόμηση  Νερού   για  την Ανάπτυξη” - “Water Saving for Development (WaS4D)” του Προγράμματος Ευρωπαϊκής  Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013».

Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην «Αγορά Αργύρη», καλύφθηκαν από τους εισηγητές όλες οι πτυχές που αφορούν το νερό όπως η μετάβαση από το περιβαλλοντικό πρόβλημα στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα από τις υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πένυ Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, Νερό και Δημόσια Υγεία από τον καθηγητή Παν/μίου Απόστολο Βανταράκη, ο υδάτινος πλούτος της Υδατικής Περιφέρειας Δ. Ελλάδας από τον Σωτήριο Κούνα Δ/ντη της Υδατικής Περιφέρειας, τα εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που αξιοποιεί το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από τη Στελλίνα Κουλουζάκη, οι δράσεις ευαισθητοποίησης της ΑΔΕΠ Α.Ε. για το νερό και το ΣΠΙΤΙ του ΝΕΡΟΥ, το πρότυπο σύστημα διαχείρισης και τηλεελέγχου των διαρροών που εγκαθιστά η ΔΕΥΑΠ από την Ειρήνη Καραθανάση και τέλος παραδείγματα περιβαλλοντικών δράσεων για το νερό από το Βιολόγο Πέτρο Κόκκινο.

Κατά το 2ο μέρος, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στο ΣΠΙΤΙ του ΝΕΡΟΥ, πρώτα έγινε ξενάγηση στο χώρο στους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με μια μαγική μουσική βραδιά από το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο παρουσίασε μελωδίες Μότσαρτ, Σοστακόβιτς, Πιατσόλλα και Σκαλκώτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις