Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδρομή στα Καλάβρυτα για τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών

Εκδρομή στα Καλάβρυτα για τον Χορευτικό ...

Με αφορμή την επέτειο των 71 χρόνων από το ολοκαύτωμα

Στα Καλάβρυτα μετέβη ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 με αφορμή την επέτειο των 71 χρόνων από το ολοκαύτωμα, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει ο σύλλογος για τα παιδικά και εφηβικά τμήματά του.

Η εκδρομή αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά που υλοποιεί ο ΧΟΚ για τους μικρούς χορευτές τα τελευταία  χρόνια, καθώς είχαν προηγηθεί εκδρομές στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα του Ναυπλίου,  στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, στη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα καθώς και στο Μυστρά.

Οι χορευτές και χορεύτριες, με τη συνοδεία μελών του Δ.Σ και των δασκάλων χορού, επισκέφτηκαν τη Μονή Αγίας Λαύρας, το μουσείο ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα, στο οποίο ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του χώρου, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο λόφο Καπή, όπου οι Γερμανοί σκότωσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων, από 12 ετών και πάνω, στις 13/12/1943.

Το μεσημέρι γευμάτισαν σε εστιατόριο στο γειτονικό χωριό του Σκεπαστού, όπου είχαν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού. Κατά τη επιστροφή έγινε προσκύνημα στην Παναγιά τη Μεγαλοσπηλαιώτισσα με ξενάγηση από μοναχό της μονής.

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών συνδιοργάνωσε με τη ΔΗΚΕΠΑ, την αντιδημαρχία Αιγιαλείας- Δ.Ε. Ερινεού και την Τ.Κ Καμαρών εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού. Το παιδικό τμήμα έψαλλε τα μοραΐτικα κάλαντα, ενώ σε δυο καζάνια ετοιμάστηκε φασολάδα και αρωματισμένο ζεστό κρασί. Χορευτές όλων των τμημάτων χόρεψαν γύρω από το στολισμένο δέντρο παρασύροντας στο χορό  τους παρευρισκόμενους.

Με αφορμή την επετειακή χρονιά του 2015, όπου ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών κλείνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του, οι υπεύθυνοι του συλλόγου έβγαλαν επετειακό ημερολόγιο, στο οποίο υπάρχει φωτογραφική αναδρομή στα 20 χρόνια πολιτισμικής προσφοράς του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών. Το ημερολόγιο διατίθεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους χορευτές και χορεύτριες του συλλόγου. Πληροφορίες: 2691032470/6984920239

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις