Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητροπολίτης Πατρών με τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου

Ο Μητροπολίτης Πατρών με τους μαθητές το...

Ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το σχολείο και μίλησε στα παιδιά

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος την περασμένη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου. Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε για τους μαθητές του σχολείου για την αξία του Εθελοντισμού. Σε σχετική ανακοίνωση του Πειραματικού Γυμνασίου αναφέρονται τα εξής:

«Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:15 μμ είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία, τιμή αλλά και χαρά να υποδεχθούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στον χώρο του Σχολείου μας. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Σχολείο μας, άμεσα ανταποκρινόμενος σε πρόσκλησή μας να ομιλήσει σε μαθητές μας, στα πλαίσια της δράσης του Εθελοντισμού, την οποία υλοποιούμε, και με αφορμή την Ημέρα Εθελοντισμού.

Μαθητές και μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων, που συμμετέχουν στην εν λόγω δράση, είχαν την χαρά να ακούσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών να αναπτύσσει το τόσο ευαίσθητο θέμα του Εθελοντισμού, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία και Παράδοση της Εκκλησίας μας αλλά και τη δυνατότητα, να συνομιλήσουν μαζί Του, μέσω εύστοχων ερωτημάτων.

Στα ερωτήματα αυτά ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε με προθυμία και απλότητα, κάτι που ενθουσίασε αλλά και εντυπωσίασε τους νεαρούς μαθητές.

Η επίσκεψη Του απετέλεσε μία άριστη ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την κεφαλή της Ορθόδοξης τοπικής Εκκλησίας και να προσεγγίσουν το τόσο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό ζήτημα του Εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, στην ορθή του διάσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί η συνάντηση και με άλλη αφορμή.

Όλοι μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θεωρούμε πως η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Σχολείο μας ήταν ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Συνεργασία που επιτάσσουν όχι μόνο οι χαλεποί καιροί στους οποίους ζούμε αλλά κυρίως η ίδια μας η Ελληνορθόδοξη Παιδεία και Παράδοση!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις