Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πρώτο TEDxPatras έρχεται την Άνοιξη του 2015- Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις στον κόσμο

Το πρώτο TEDxPatras έρχεται την Άνοιξη τ...

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει και να προωθήσει την ιδέα του TED στο κοινό της Πάτρας

Μια από της πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις στον κόσμο έρχεται στην πόλη των Πατρών το 2015! Την προσεχή Άνοιξη θα διοργανωθεί η πρώτη standard TEDx εκδήλωση που οργανώνεται στην πόλη. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει και να προωθήσει την ιδέα του TED στο κοινό της Πάτρας, μέσω μιας σειράς ομιλιών να δώσει έμπνευση και κίνητρο για εξερεύνηση καινοτόμων ιδεολογιών και παράλληλα να προάγει την ιδέα του υγιούς εθελοντισμού.

Τι είναι το TEDx; Είναι μία αυτό-οργανωμένη διοργάνωση που στις μέρες μας απαντάται σε χιλιάδες πόλεις του πλανήτη, υπακούοντας στη λογική του υπερκείμενου θεσμού TED. Το TED είναι μια παγκόσμια κοινότητα, που απαρτίζεται από εκατομμύρια άτομα με διαφορετικό κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο με ένα κοινό χαρακτηριστικό, την πίστη στην δύναμη των ιδεών που μπορούν να αλλάξουν νοοτροπίες, ζωές και τελικά τον κόσμο.

Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια,  ως συνέδριο, με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τρείς διαφορετικούς «κόσμους»: Τεχνολογία (Technology), Ψυχαγωγία (Entertainment), Σχεδιασμός (Design).  Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος με σκοπό την αναζήτηση για την βαθύτερη κατανόηση του κόσμου.

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, η κοινότητα του TED δημιούργησε ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτό-οργανωμένων εκδηλώσεων με την επωνυμία TEDx . Η προσθήκη του  "x"  αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης. Σκοπός των TEDx Εκδηλώσεων είναι να προωθήσουν αξίες και μέσα από μια σειρά ομιλιών επιδιώκουν να δώσουν έμπνευση και κίνητρο για εξερεύνηση καινοτόμων ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ο θεσμός του TEDx πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2009 με το TEDxAthens, ενώ τα τελευταία χρόνια η ιδέα του TEDx έχει εξαπλωθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις, μεταξύ αυτών η Θεσσαλονίκη,  η Καλαμάτα, το Ηράκλειο και η Λάρισα. Από τις πιο βασικές και ευρέως γνωστές εκδηλώσεις TEDx είναι τα Standard events. Παράλληλα, στα πλαίσια των αυτό-οργανωμένων εκδηλώσεων εντάσσονται και διάφορα είδη TEDx events με μικρές ή μεγάλες διαφορές (κοινού, συχνότητας, τοποθεσίας, ομάδας) όπως τα: University events, Youth events, Salon events, Simulcast events, Internal events, Library events και άλλα.

To TEDxPatras εστιάζει στην ανταλλαγή σκέψεων και πολύτιμης εμπειρίας από τους χώρους της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Εκπαίδευσης, της Επιχειρηματικότητας, του Αθλητισμού και των Τεχνών. Οι ομιλίες θα γίνουν από άτομα, τα οποία πραγματοποίησαν τα όνειρά τους, μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, τον ίδιο τους τον εαυτό και εξελίσσονται. Κάθε ομιλία θα έχει διάρκεια έως 18 λεπτά. Εκτός από τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, το TEDxPatras σκοπεύει να δημιουργήσει το έναυσμα για συζήτηση και δικτύωση μέσω Εργαστηρίων που θα διεξαχθούν την ημέρα της εκδήλωσης καθώς και μέσω της Ζωντανής Αναμετάδοσης.

Όλα τα TEDx βασίζονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά. Ο βασικός πυρήνας της ομάδας που θα διοργανώσει το TEDxPatras 2015 έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να προάγει την ιδέα του υγιούς εθελοντισμού δίνει την ευκαιρία σε άτομα της περιοχής να πάρουν μέρος και να ζήσουν την εμπειρία της οργάνωσης και της διεκπεραίωσης μιας εκδήλωσης TEDx. Μπορείτε να λάβετε και εσείς μέρος στην διοργάνωση συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής στο www.tedxpatras.com και επιλέγοντας το πεδίο που σας ενδιαφέρει. Η ακριβής ημερομηνία διοργάνωσης του TEDxPatras και οι χώροι διεξαγωγής του θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η πρώτη επαφή της Πάτρας με την εκδήλωση TEDx, έγινε τον περασμένο Νοέμβριο σε επίπεδο Πανεπιστημίου με το TEDxUPatras. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα του TED, επισκεφθείτε το www.ted.com.

Χρήσιμα links:

TEDxPatras

www.tedxpatras.com

https://www.facebook.com/tedxpatras

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις