Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «κόκκινος» Δήμος Καισαριανής σταματά τα Προγράμματα Πρόνοιας για να μην συνεργαστεί με ΜΚΟ! Θα το δούμε και στην Πάτρα;

Ο «κόκκινος» Δήμος Καισαριανής σταματά τ...

Αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα θα είναι οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι

Αντιδράσεις προκαλεί η άρνηση της νέας δημοτικής Αρχής της Καισαριανής, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ, να συνεχίσει την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Η άρνηση αυτή αποδίδεται στην εν γένει στάση του κόμματος να μην συνεργάζεται με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως αυτή που υλοποιεί τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Αυτοί όμως που θα «πληρώσουν» το τίμημα είναι οι ίδιοι οι οφελούμενοι, δηλαδή οι άστεγοι που φιλοξενούνται τώρα σε ξενώνα και οι οικογένειες που παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Φυσικά θα μείνουν άνεργοι και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.

Το γεγονός αυτό, αφορά και την Πάτρα καθώς οι «κόκκινοι» δήμαρχοι τηρούν ενιαία στάση…

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ο Δήμος Ζωγράφου και ο Δήμος Καισαριανής είχαν συμπράξει για την δημιουργία και υλοποίηση Κοινωνικών Δομών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Παροχής Συσσιτίου και Δημοτικός Λαχανόκηπος – Δήμος Καισαριανής και Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήριο – Δήμος Ζωγράφου. Το Πρόγραμμα λήγει 19/12/2014, δόθηκε όμως από την Αναθέτουσα Αρχή του Υπουργείου η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης δηλαδή έως 30/06/2015. Για να πραγματοποιηθεί η παράταση θα πρέπει να συμπράξουν και οι τρεις αρχικοί Φορείς, δηλαδή ΕΠΕΚΑ, ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Ζωγράφου.  Ο τελευταίος μπαίνει στην διαδικασία διαλόγου και συζητάει το θέμα της παράτασης, αλλά ο Δήμος Καισαριανής είναι τελείως αρνητικώς επί του θέματος.

Σε περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών μερών, τα αποτελέσματα θα είναι τα εξής:

40 εργαζόμενοι, από 19/12/2014 θα πάνε στον ΟΑΕΔ.

34 άστεγοι από 19/12/2014 θα μείνουν στον δρόμο μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

479 οικογένειες θα πάψουν να ωφελούνται από τις Κοινωνικές Δομές.

Το γεγονός προκαλεί αντιδράσεις και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η άρνησή τους να συνεχιστεί το Πρόγραμμα θα οδηγήσει σε πολλών ειδών αντιδράσεις γιατί οι παραπάνω αριθμοί αντιστοιχούν σε ανθρώπους και δεν έχουν να κάνουν με κανενός άλλου είδους σκοπιμότητες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις