Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Νέο έγγραφο προς το Δήμο για την αξιολόγηση - Αυτή τη φορά ζητείται η αξιολόγηση των δομών

Πάτρα: Νέο έγγραφο προς το Δήμο για την ...

Έντονη η αντίδραση απο τους δημοτικούς υπαλλήλους

Κάλεσμα προς τον Δήμαρχο Πατρέων να αρνηθεί να αποστείλει και την αξιολόγηση των δομών στους Ο.Τ.Α. που ζητείται πλέον απο το Υπουργείο Εσωτερικών με το χαρακτήρια του εξαιρετικά επείγοντος απευθύνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων με επιστολή του προς τον Κώστα Πελετίδη.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:


κ. Δήμαρχε,

με το χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαβίβασε στο Δήμο μας έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου καλεί τους Δήμους  δίνοντας σχετικές οδηγίες να προχωρήσουν άμεσα στην “Αξιολόγηση των Δομών” τους.

Με εντολή του Αντιδημάρχου Διοίκησης, το έγγραφο αυτό διαβιβάστηκε σ΄όλες τις Δ/νσεις προκειμένου μέσα σε αποκλειστική προθεσμία, κάθε Δ/ντης να απαντήσει με την αξιολόγηση της υπηρεσίας - δομής που προϊσταται.

Η Κυβέρνηση αφού δεν πέτυχε με την  επιχείρηση “συγκριτική αξιολόγηση”, αφού ναυάγησε ο επανέλεγχος των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, βαφτίζει τώρα τις απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί  “Αξιολόγηση δομών στους Ο.Τ.Α.”

Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι σκόπιμα ασαφές, διότι αυτό που επιδιώκουν είναι,  μέσα από την βίαιη περικοπή των οργανογραμμάτων να νομιμοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, να ικανοποιηθούν δηλαδή οι απαιτήσεις της Τρόϊκας, της Ε.Ε., των μονοπολίων.

Στόχος είναι η μείωση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. κατά 40%, η κατάργηση των οργανικών θέσεων, η διάλυση των Κοινωνικών Δομών, με αποτέλεσμα τέλος τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Στόχος είναι ένα «μικρό ευέλικτο κομματικό κράτος».

Βασικός λόγος άρνησης αυτής της αξιολόγησης είναι ότι, η αξιολόγηση δομών  στο υπόλοιπο δημόσιο  οδήγησε στην εξαφάνιση των κενών θέσεων (από συντάξεις, διαθεσιμότητα κ.λ.π.) και των αναγκών των υπηρεσιών σε προσωπικό.

Ζητούν από τους Δήμους να αυτοκαταργηθούν ως αυτοδιοίκητοι και αυτοτελείς οργανισμοί σύμφωνα με το σύνταγμα, αφού η κατάρτιση και ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) είναι αποκλειστική ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον  Ο.Ε.Υ. συντάσσει ο Δήμος σύμφωνα με τις  ανάγκες της κοινωνίας και ο υπηρεσιακός του μηχανισμός καλείται να υλοποιήσει. Και όλα αυτά θα γίνουν με «Ανεξάρτητο αξιολογητή» που διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν πλέον τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και απορρίπτουν χωρίς δεύτερες σκέψεις και ενδοιασμούς την Αξιολόγηση Δομών των Ο.Τ.Α. που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας καιρό τώρα ένα αγώνα μέσα από τους σύλλογούς τους και την Ομοσπονδία τους, σε μια περίοδο όπου οι Δήμοι καταρρέουν, το προσωπικό εξαφανίζεται, οι υπηρεσίες ερημώνουν και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Σ΄αυτόν τον αγώνα που είναι υπόθεση όλων, πρωτίστως των εργαζομένων ο Δήμαρχος Πατρέων πρέπει σήμερα να διατρανώσει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, τους εργαζομένους του Δήμου, την κοινωνία της Πάτρας για άλλη μια φορά, ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ να συνεργήσει στη διάλυση των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών του Δήμου,   στην διάλυση της κοινωνίας μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις