Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς, αλλά του κατέσχεσαν μέχρι και το μισθό του ANT1

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς, αλλά του κατέ...

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους

Ελεύθερος αφέθηκε, ύστερα και από την έβδομη σύλληψή του τα τελευταία τρία χρόνια για χρέη στο δημόσιο, ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του την Παρασκευή σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης για πέντε χρόνια φυλάκιση που του επιβλήθηκε προ ημερών.

Η ποινή του ήταν μεν εξαγοράσιμη, αλλά το συνολικό ύψος έφτασε στα 70.000 ευρώ, ποσό που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν είναι σε θέση να πληρώσει εφάπαξ.

Ετσι, ο Λάκης Γαβαλάς ζήτησε από το δικαστήριο να ρυθμιστεί το ποσό σε δόσεις, αίτημα που τελικά ικανοποιήθηκε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το επίμαχο ποσό είναι υποχρεωμένος να πληρώσει σε 36 δόσεις, αρχής γενομένης από την 15η Ιανουαρίου 2015.

Αν μάλιστα δεν είναι συνεπής σε μία από τις προβλεπόμενες δόσεις, τότε ο κατηγορούμενος θα εκτίσει την ποινή: «Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες δεν θα την έδωσαν, ενώ το τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά.

Ποιός με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω , τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου.

Μου έχουν κατάσχει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον ΑΝΤ1 για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε "πήγαινε στη φυλακή", είπε ο Λάκης Γαβαλάς και στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου αν θα βρει τα χρήματα για να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε: «θα με ελεημονήσουν οι φίλοι μου».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα τρία ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ - βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων  τα οποία έχει παραχωρήσει από την πρώτη στιγμή στο Δημόσιο, η αξία των οποίων υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του Δημοσίου.

 

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight