Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάπας Φραγκίσκος: «Ο θεός συγχωρεί, η γη όμως όχι»

Πάπας Φραγκίσκος: «Ο θεός συγχωρεί, η γη όμως όχι»

Ευθείες βολές κατά της ανθρώπινης απληστίας

Στο δεύτερο συνέδριο με θέμα την τροφή, που έγινε στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος, στάθηκε ιδιαίτερα στις εκτάσεις του καπιταλισμού, τονίζοντας πως η ίδια η ανθρωπότητα θα φέρει το τέλος του κόσμου, αν δεν βάλει ένα φρένο στην απληστία που ξεπερνάει τα όρια αρπακτικών, ενώ δήλωσε: «Ο Θεός συγχωρεί, αλλά η Γη όχι».

Το συνέδριο που διοργανώθηκε από το Πρακτορείο Σίτισης του ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, φιλοξένησε εκπροσώπους από περίπου 190 χώρες. Σε αυτό, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, θέλησε μεταξύ άλλων να εκφοβίσει πιστούς και απίστους: «Φροντίστε τη Γη, για να μην απαντήσει με καταστροφή».

Στην ομιλία του τόνισε το γεγονός πως από την αρχή της θητείας του, είναι υπέρμαχος μιας από τις μεγαλύτερες χριστιανικές αξίες, τη βοήθεια των φτωχών. Αυτή τη φορά όμως δεν στάθηκε στις συνήθεις κλήσεις του, προς τους ανθρώπους, για φιλανθρωπίες, αλλά επέδειξε και κατέκρινε συστημικά προβλήματα της παγκόσμιας τάξης.

«Είναι πράγματι επίπονο, να βλέπουμε τη μάχη ενάντια στην πείνα και τον υποσιτισμό, να εμποδίζεται από τις προτεραιότητες της αγοράς, την ανάγκη για πρωτεία στο κέρδος», είπε μεταξύ άλλων ο Πάπας.

Παρά το γεγονός πως ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 20 χρόνια, υπολογίζεται πως 805 εκατομμύρια άτομα δίνουν καθημερινά αυτή τη μάχη, όπως αποκαλύπτει το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ.

Με τη φράση: «Ταΐστε τους φτωχούς, σώστε τη ζωή στον πλανήτη», έκλεισε την ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος, μέσα σε χειροκροτήματα. Αυτή του η ομιλία γίνεται σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία του, στην οποία είχε αποκαλέσει τον καπιταλισμό «νέα τυραννία» στην οποία «η δίψα για δύναμη και κατοχή αγαθών δεν έχει όρια».

Λόγω αυτών τον επιθέσεων κατά της υπάρχουσας αρχής στην παγκόσμια τάξη, πολλοί αντίθετοι με τον Πάπα, τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς ως Μαρξιστή. Ο ίδιος αντικρούει αυτούς τους χαρακτηρισμούς δηλώνοντας πως απλά εφαρμόζει την ουσία του χριστιανισμού, ενώ δηλώνει ο κομμουνισμός έχει έχει κλέψει χριστιανικά ιδεώδη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις