Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάστατο το Καραμανδάνειο- Μετακίνησαν νοσηλευτές- Αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

Ανάστατο το Καραμανδάνειο- Μετακίνησαν ν...

Αναφορά στον Εισαγγελέα

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ μετακινούνται δύο νοσηλευτές του Αναισθησιολογικού τμήματος του Kαραμανδάνειου Νοσοκομείου προς το αναισθησιολογικό τμήμα του ΠΠΓΝΠ μέχρι τέλους του 2014.

Σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Καραμανδάνειου αναφέρεται: "Η μείωση αυτή του αριθμού των νοσηλευτών του αναισθησιολογικού τμήματος μεταφράζεται σε άμεση υπολειτουργία του, η οποία συνεπάγεται υπολειτουργία ολόκληρου του  χειρουργικού τομέα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Παιδιατρικών Νοσηλευτών λειτουργούμε χαμηλότερα από τα κατώτερα επίπεδα στελέχωσης που προτείνει και που ορίζει, για τα γενικά παιδιατρικά τμήματα για παιδιά κάτω των δύο (2) ετών αναλογία νοσηλευτή προς ασθενή 1:3, για τις άλλες ηλικιακές ομάδες την ημέρα 1:4 και την νύκτα 1:5.

Ήδη λειτουργούμε οριακά και ουδείς εκ του ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού περισσεύει.

Η ενασχόληση με τον ιδιαίτερα ευαίσθητο ηλικιακά πληθυσμό των νεογνών, βρεφών και παιδιών προϋποθέτει εξιδανικευμένη γνώση και εμπειρία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων τους και την παροχή ποιότητας στην περιεγχειριτική αντιμετώπιση τους.

Η μετακίνηση επομένως των αναφερόμενων νοσηλευτών για το διάστημα του 1,5 μηνός σε νοσοκομείο ενηλίκων , σημαίνει ότι ο χρόνος αυτός μόλις που αρκεί ως χρόνος προσαρμογής και μόνον και όχι ουσιαστικής ανταπόκρισης στα νέα τους καθήκοντα.

Επειδή λοιπόν επί εμμονής στην υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης οφείλουμε νομοτύπως να δράσουμε  ενημερώνουμε την αρμόδια Εισαγγελία Πατρών ότι μέχρι παύσεως ισχύος της απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αποφασίζουμε ότι:

Από την 24η Νοεμβρίου 2014 θα λειτουργεί μία μόνον χειρουργική αίθουσα για τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, εφαρμόζοντας την υπ΄αριθ. Υ4/3592/96 ΦΕΚ 1044/β/25-11-97 περί καθορισμού ελαχίστων ορίων προδιαγραφών  για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας, βάσει του οποίου προβλέπεται ότι ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός νοσηλευτών αναισθησίας ανεξαρτήτος μεγέθους νοσοκομείου πρέπει να είναι στην πρωινή βάρδια: Ένας νοσηλευτής ανά λειτουργούσα με αναισθησία αίθουσα χειρουργείου (εντός και εκτός κεντρικών χειρουργείων) και στην απογευματινή και νυκτερινή βάρδια ένας νοσηλευτής επιπλέον αυτών που απαιτούνται για τη λειτουργία των χειρουργείων για έκτακτες επεμβάσεις.

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι μέχρι 31/12/2014 δεν θα πραγματοποιούνται τακτικές και προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Επειδή όμως, απρόβλεπτες ανάγκες μπορεί να μας οδηγήσουν στην αναγκαστική λειτουργία και των δύο χειρουργικών αιθουσών για επείγοντα περιστατικά, επιφυλασσόμαστε για την ασφάλεια και την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.

Περιμένοντας την έκβαση των νόμιμων ενέργειών μας το Δ.Σ του νοσοκομείου εγγυάται ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό θα εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του  με πνεύμα αυτοθυσίας, εργασιακή υπευθυνότητα και επιστημονική αρτιότητα, στον παιδιατρικό πληθυσμό της τοπικής και  ευρύτερης κοινωνίας."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις