Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή του προέδρου του ΑΤΕΙ στο thebest.gr και η απάντησή μας

Επιστολή του προέδρου του ΑΤΕΙ στο thebe...

Για το θέμα των φοιτητών της Αμαλιάδας

Από τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Σωκράτη Καπλάνη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

«Με εξαιρετική προσοχή διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ. Γεώργιου Μόσχου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας και το οποίο αναφέρεται σε επικείμενη δίκη φοιτητών από το πρ. Τμήμα Εφαρμογών και Πληροφορικής στην Διοίκηση και Οικονομία που λειτουργούσε στην Αμαλιάδα.

Το δημοσίευμα του κ. Μόσχου, δυστυχώς, βρίθει ανακριβειών, όπως δηλώνεται από μέλη της Κοινότητας του ΤΕΙ που βιώσαν την τότε κατάσταση.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τόσο τους υπευθύνους της ιστοσελίδας όσο και τους αναγνώστες της, για τα εξής:

1. Πράγματι τον Ιανουάριο του 2011, φοιτητές από την Αμαλιάδα διαμαρτυρόμενοι για εκπαιδευτικά θέματα που σχετίζοντο με την λειτουργία του Τμήματος που φοιτούσαν, ήλθαν στην έδρα του ΤΕΙ στην Πάτρα και αφού κατέλαβαν τα γραφεία της κεντρικής Διοίκησης του ΤΕΙ, ζήτησαν επικοινωνία τόσο με τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ι. Μποβιάτση, όσο και με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δρ. Ι. Ζαχαράκη.

Τον Καθ. Δρ. Ι. Μποβιάτση κράτησαν την 1η ημέρα από τις 12μ.μ. περίπου μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς και την επόμενη από τις 9π.μ μέχρι αργά το απόγευμα, μη επιτρέποντάς του, ακόμα και στην τουαλέτα να πάει. Επίσης, δεν του επέτρεψαν  να μεταβεί να πάρει από το σχολείο τα ανήλικα τέκνα του, τα οποία πήγε και τα πήρε τελικά, άλλος συνάδελφός του.

2. Κατά την διάρκεια της κατάληψης, οι φοιτητές προέβησαν σε υποστολή της Ελληνικής

Σημαίας, που ευρίσκετο έμπροσθεν του χώρου της Διοίκησης, την αναποδογύρισαν και προχώρησαν σε επιδεικτική καταστροφή της (κάψιμο). Του γεγονότος αυτού, έλαβαν γνώση οι Δικαστικές Αρχές και αυτεπάγγελτα ασκήθηκε δίωξη κατά των φοιτητών.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και μη ηθικό, η ηλεκτρονική σας εφημερίδα να δημοσιεύει κείμενα ανακριβή και να δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στην φοιτητική κοινότητα του ΤΕΙ, για λόγους κάποιων σκοπιμοτήτων.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ

Δυτικής Ελλάδας

Καθ. Σωκράτης Καπλάνης»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ THEBEST.GR

Το thebest.gr δημοσιεύει ενυπόγραφα άρθρα έγκριτων συμπολιτών όπως του κ. Γιώργου Μόσχου. Με αυτό το γνώμονα δημοσιεύουμε και την απάντηση του προέδρου των ΤΕΙ κ. Σωκράτη Καπλάνη.

Όσο για αυτά που αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καπλάνης, αρμόδιος να κρίνει είναι η Δικαιοσύνη.

Ας περιμένουμε λοιπόν την απόφασή της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις