Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την πόλη - 4,8 σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού - 5 χιλιόμετρα από το Αίγιο το επίκεντρο

Πάτρα: Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την π...

Μικρό σχετικά το εστιακό βάθος

20:59 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7.15 είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών ακόμα και σε ραδιοφωνικά μέσα της Αθήνας, μιλούσαν για ισχυρή σεισμική δόνηση που προκάλεσε αναστάτωση, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να βγουν έξω από τα σπίτια τους.

O σεισμός, εκτός της Πάτρας, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.

19.45 Έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του Αιγίου όπου "ακούστηκε" περισσότερο ο σεισμός, ενώ υπάρχουν αναφορές και για πτώσεις αντικειμένων μέσα σε σπίτια.

19.29 Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 143 χλμ δυτικά της Αθήνας και 36 χλμ ανατολικά της Πάτρας και η δόνηση είναι 4,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος, 5 χλμ.

19. 26 Σύμφωνα με νεώτερα δεδομένα απο το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό ο σεισμός  ήταν 4,9 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 2 χλμ και επίκεντρο 45 χλμ ανατολικά της Πάτρας, 18χλμ βορειοανατολικά της Τέμενης και 22 χλμ νοτιοδυτικά της Άμφισσας.

19.13 Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε την πόλη πριν από λίγο προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Ο σεισμός ήρθε με πολύ δυνατή βοή και είχε μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο ήταν 36χλμ ανατολικά της Πάτρας και 8 χλμ βόρεια της Τέμενης.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις