Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τουλάχιστον 10 περιστατικά σοβαρών τραυματισμών στο ΠΓΝΠ, από μάζεμα ελαιόδενδρων - Πέφτουν από τις ελιές και τραυματίζονται από γεωργικά μηχανήματα

Πάτρα: Τουλάχιστον 10 περιστατικά σοβαρώ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Σοβαρά κοψίματα και κατάγματα κατά τη συλλογή ελαιοκαρπού

Σοβαρά κοψίματα από γεωργικά μηχανήματα συλλογής ελαιοκάρπου αλλά ακόμη και κατάγματα σε πόδια και χέρια από πτώσεις, είχαν να αντιμετωπίσουν, μόνο χθες, οι γιατροί του ΠΓΝ Πατρών. Από τις 09.00 το πρωί της Δευτέρας εως και το βράδυ είχαν φθάσει στα επείγοντα, τουλάχιστον δέκα περιστατικά.

Οι τραυματισμοί συνέβησαν κατα τη διάρκεια μαζέματος ελαιοκαρπων από ελιές στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας (Οβρυά κ.α.). 

Χαρακτηριστικά, Πατρινός τραυματίστηκε σοβαρά στην καμάρα του ποδιού του, όταν γεωργικό μηχάνημα βρέθηκε πολύ κοντά στο σώμα του. Σε άλλη περίπτωση ειδικό μηχάνημα το οποίο χτυπά με δύναμη τα κλαδιά της ελιάς, τα οποία τοποθετεί σε αυτό ο εργάτης, χτύπησε επίσης και τα χέρια του με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κατάγματα και βαθιά κοψίματα.

Εξάλλου στο νοσοκομείο χρειάστηκε να νοσηλευτούν ακόμη και άτομα που.. έπεσαν από ελιές στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε ψηλότερα κλαδιά του δέντρου, ώστε να συλλέξουν τους καρπούς.

Εκτιμήσεις θέλουν στο μάζεμα της ελιάς, ειδικότερα φέτος, να συμμετέχουν, άτομα ανειδίκευτα, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, κυρίως από το οικογενειακό περιβάλλον. Σε αυτό έχει οδηγήσει και η οικονομική κρίση, που κάνει ασύμφορη την εμπλοκή επιπλέον εργατών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις