Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η "Ενωτική Αριστερή Κίνηση" για τις εκλογές στο ΠΥΣΠΕ Αχαίας

Η "Ενωτική Αριστερή Κίνηση" γι...

Ποιοι κατεβαίνουν με την συνδικαλιστική παράταξη

Την πολιτική τους πλατφόρμα για τις εκλογές του ΠΥΣΠΕ Αχαίας παρουσιάσαν οι υποψήφιοι της «Ενωτικής Αριστερής Κίνησης». Η συνδικαλιστική παράταξη κατεβαίνει και στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου με πρόταγμα «δάσκαλοι με ψηλά το κεφάλι διαπαιδαγωγούν μαθητές με ψηλά το κεφάλι». Η ανακοίνωση της «Ενωτικής Αριστερής Κίνησης» έχει ως εξής:

"Τη χρονιά που μας πέρασε δρομολογήθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης των σχολείων. Η περσινή χρονιά τελείωσε με το Υπουργείο Παιδείας να έχει δώσει εντολή για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης  ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που υπέγραψε μαζικά «όχι» στην αξιολόγηση και με παραιτήσεις διευθυντών.

Τούτη τη χρονιά το υπουργείο παίζει κρυφτούλι με την αξιολόγηση, προφανώς περιμένοντας να τελειώσουν οι εκλογές στις 5 του Νοέμβρη, απενεργοποιώντας την φόρμα του ΙΕΠ για την αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, των προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σ. και Νηπιαγωγείων και  ενεργοποιώντας την μετά τις εκλογές.

Κατόπιν όμως, η επίθεση θα είναι βίαιη. Επίθεση που θα έχει ανάγκη συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική. Πολιτική που, εκτός από την αξιολόγηση – χειραγώγηση που θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία με αποτέλεσμα κάποια να καταργηθούν, έχει ήδη διαλύσει βασικές υποστηρικτικές δομές, όπως την ενισχυτική διδασκαλία και την παράλληλη στήριξη. Και, το χειρότερο από όλα, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανταγωνισμού, αντιπαραθέσεων, τρομοκρατίας, υποταγής και φόβου.

Οι υποψήφιοι με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ για το ΠΥΣΠΕ ΑΧΑΪΑΣ» δηλώνουμε ότι σε αυτή την προοπτική, θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε  μαζικά ό,τι οδηγεί στην εφαρμογή της αξιολόγησης, στηρίζοντας την απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία-Αποχή. Ενωμένα και δυναμικά, θα μας  βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.

Λέμε ΟΧΙ στους ισόβιους αιρετούς, οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, έχουν απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από τη πραγματικότητα της τάξης κι έχουν λειτουργήσει ως γραφειοκρατικός μηχανισμός στήριξης των κυβερνητικών πολιτικών. Υποστηρίζουμε την ανακλητότητα όλων των αιρετών μας και την εναλλαγή των προσώπων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το σχολείο βελτιώνεται όχι με την γραφειοκρατία, τον ανταγωνισμό και τον φόβο αλλά με υποδομές και σωστά αναλυτικά προγράμματα. Και πάνω από όλα με δασκάλους που θα διδάσκουν σε κλίμα παιδαγωγικής ελευθερίας. Γιατί μόνο «δάσκαλοι με ψηλά το κεφάλι διαπαιδαγωγούν μαθητές με ψηλά το κεφάλι».

Οι υποψήφιοι με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ για το ΠΥΣΠΕ ΑΧΑΪΑΣ»

Αναγνωστοπούλου Καλή (Λίλυ)                                           Παρούση Μαρία

Βαλουξής Χρήστος

Πασσάς Βαγγέλης

Βραχόπουλος Βασίλης                                                                  Σακκούλης Δημήτρης

Γιαννακόπουλος Θόδωρος

Σαλαγιάννη Διαμάντω

Γιαννίκου Γιούλα                                                                             Σκαρτσίλας Παναγιώτης

Κιζήλου Κωνσταντίνα                                                                    Ταρνάρης Αλέκος

Κουβέλη Αικατερίνη                                                                      Τζιαφέτα Ελένη

Κυπραίος Μανόλης                                                            Τζιούτζιος Κώστας

Μπόμπα Θεοδώρα                                                                         Χριστοδουλοπούλου Ευθυμία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις