Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπουρκίνα Φάσο: Διαδηλωτές πυρπόλησαν το κοινοβούλιο

Μπουρκίνα Φάσο: Διαδηλωτές πυρπόλησαν το...

Οργή για τα σχέδια παράτασης της θητείας του προέδρου Μπ.Κομπαορέ

Βράζοντας από οργή για τα σχέδια παράτασης της θητείας του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο βάζοντας φωτιά στο Κοινοβούλιο της χώρας, το δημαρχείο και την έδρα του κυβερνώντος κόμματος.

Ο στρατός άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών που επιχείρησαν επίσης να εισβάλλουν στην κατοικία του αδελφού του προέδρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές κείτονται ακίνητοι σε δρόμο κοντά στο σπίτι του αδελφού του Μπλεζ Κομπαορέ, ενώ υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας τραυματίας, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Στρατιωτικές δυνάμεις είχαν κατά πληροφορίες ανοίξει πυρ και κατά διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο πριν τυλιχτεί στις φλόγες.

Η αστυνομία είχε κάνει νωρίτερα χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές, ωστόσο 1.500 άτομα κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας και εισέβαλαν στο κτίριο της Βουλής βάζοντας φωτιά σε έγγραφα και λεηλατώντας το κτίριο.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί και αυτοκίνητα έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Η κρατική τηλεόραση σταμάτησε παράλληλα να μεταδίδει πρόγραμμα μετά την έφοδο διαδηλωτών στο κτίριο.

Εν μέσω της ανάφλεξης, η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε ότι αποσύρει το νομοσχέδιο για αλλαγή του Συντάγματος με στόχο να καταργηθεί το όριο της διετούς προεδρικής θητείας ώστε να μπορέσει ο Μπλεζ Κομπαορέ να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2015.

Στο Κοινοβούλιο επρόκειτο να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός της ημέρας για το επίμαχο νομοσχέδιο. Οι περισσότεροι βουλευτές δεν είχαν φτάσει στο κτίριο όταν εισέβαλαν οι διαδηλωτές.

Ο Μπλεζ Κομπαορέ ανήλθε στην εξουσία μέσω πραξικοπήματος το 1987 και έκτοτε έχει κερδίσει τέσσερις αμφισβητούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε πολιτική ανυπακοή απαιτώντας να αποχωρήσει ο πρόεδρος στις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις