Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νταβλούρος: Με καταστροφή απειλείται η παραλιακή ζώνη της Δυτικής Αχαΐας

Νταβλούρος: Με καταστροφή απειλείται η π...

Μείζον ζήτημα από τη διάβρωση των ακτών της Αχαΐας

To εντονότατο πρόβλημα διάβρωσης των ακτών της Δυτικής Αχαΐας θέτει με ερώτηση του, στους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ., Αθανάσιος Νταβλούρος.

Ειδικότερα στην ερώτηση του αναφέρει:

«Με καταστροφή απειλείται η παραλιακή ζώνη της Δυτικής Αχαΐας στις περιοχές Νιφορέϊκα, Καλαμάκι, παραλία Αλισσού, Μονοδένδρι, Βραχνέϊκα, Τσουκαλέϊκα, λόγω της εξελισσόμενης διάβρωσης των ακτών. Οι κάτοικοι αγωνιούν δικαιολογημένα, αφού βλέπουν ότι το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών πλησιάζει και κατοικημένες περιοχές. Στην παραλία λ.χ. Κ.Αλισσού,  60 μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, παραλιακά καταστήματα, αλλά και δημόσιο κτήμα κινδυνεύουν άμεσα, αν δεν υπάρξει παρέμβαση.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προκηρυχθεί γεωτεχνική μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ.

Οι κάτοικοι των περιοχών που υφίστανται τις συνέπειες της διάβρωσης των ακτών όχι μόνο στη Δυτική Αχαΐα, όπου το πρόβλημα είναι εντονότατο, αλλά και της Ανατολικής Αιγιάλειας, καταγγέλλουν ως αιτία εκδήλωσης του φαινομένου, την ανεξέλεγκτη αμμοληψία από τους χείμαρρους της Αχαΐας, που ενεργούν τα τελευταία χρόνια κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή δημοσίων έργων (Λιμένα Πατρών, Ολυμπία Οδό, Φράγμα Πείρου-Παραπείρου κ.α.)

Ο Αχαιός βουλευτής ερωτά τους υπουργούς «τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου επισπευσθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών της Αχαΐας, καθώς επίσης του ελέγχου της ανεξέλεγκτης αμμοληψίας από τους χείμαρρους του Νομού;»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις