Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Επιτακτική ανάγκη οι εκατό δόσεις για τα χρέη στο Δημόσιο

Επιτακτική ανάγκη οι εκατό δόσεις  για τ...

Του Θανάση Νταβλούρου, Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ.

Δεν χωράει καμία επιπλέον καθυστέρηση, δεν επιτρέπονται παλινωδίες, και ουδεμία ολιγωρία μπορεί εφεξής να συγχωρηθεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην καθιέρωση της καταβολής των εκατό δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, οι οποίες ανέρχονται πλέον στα εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ και συνιστούν μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της εθνικής οικονομίας!

Ήδη, έχει σημειωθεί μια αδικαιολόγητη, εν πολλοίς, βραδύτητα στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού οικονομικού αλλά και κοινωνικού ζητήματος.

Κατά συνέπεια, επιβάλλεται οι συναρμόδιοι υπουργοί να συντονιστούν μεταξύ τους και να δώσουν την απαιτούμενη λύση, καθώς η ζημιά είναι τεράστια, όχι μόνο για την αγορά και τα 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αλλά και για το ίδιο το Δημόσιο, που «διψά» για έσοδα.

Η κοινή λογική επιβάλλει οι οφειλέτες να διευκολυνθούν με τη ρύθμιση των μέγιστου αριθμού δόσεων, εν προκειμένω των εκατό, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία η ελληνική κοινωνία πιέζεται αφόρητα.

Επομένως, και καθώς το κρίσιμο διακύβευμα είναι να δώσουμε «ανάσες» στους δοκιμαζόμενους πολίτες, σε συνδυασμό με την αδήριτη ανάγκη για την τόνωση της οικονομίας μας, η εν λόγω ρύθμιση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζητούμενο, αλλά ως κάτι απολύτως αυτονόητο.

Ως εκ τούτου, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω για το σημαντικό αυτό πρόβλημα, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις