Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κροκοδείλια δάκρυα!

Κροκοδείλια δάκρυα!

Του Απόστολου Βουλδή Δημοσιογράφου

Ο υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου το προσεχές Σαββατοκύριακο, σε ένδειξη σεβασμού για τον αδόκητο χαμό του 46χρονου που έπεσε θύμα οπαδικής βίας.

Σε έναν αγώνα τρίτης εθνικής κατηγορίας, που διεξήχθη στην Κρήτη προ δεκαπενθημέρου , περίπου, ο άτυχος άνδρας που ακολούθησε την ομάδα του από τον Πειραιά δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι. Εδωσε μάχη , αλλά τελικά υπέκυψε στο μοιραίο. Καθώς ποτέ δεν μπόρεσε να συνέλθει και βρισκόταν σε κώμα.

Ηταν το 6ο επίσημο θύμα της αχαλίνωτης βίας που κυριαρχεί στα γήπεδα της χώρας.

Από το 1986 , όταν και ο 29χρονος καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας πέθαινε με καρφωμένη μια φωτοβολίδα στον λαιμό του, καθισμένος στις εξέδρες του γηπέδου της  Λάρισας, η Πολιτεία πολλά υποσχέθηκε για να αντιμετωπίσει το θλιβερό φαινόμενο.

Τα μέτρα που λήφθηκαν αποσπασματικά και όποτε τα φώτα της δημοσιότητας στρέφοντας στα «παιδιά με τις κουκούλες» , ήταν επόμενο να στεφθούν από οικτρή αποτυχία.

Ακόμη και όταν ο νομοθέτης απειλούσε με αυστηρά πρόστιμα, ποινικές διώξεις,  και πολύχρονες καθείρξεις , ουδείς τρομοκρατήθηκε -ούτε καν φοβήθηκε για την ακρίβεια- καθώς το νομοθετικό σώμα έκλεινε με νόημα το μάτι σε παράγοντες , παραγοντίσκους, οργανωμένους οπαδούς και λοιπούς εμπλεκόμενους στον αγγελικά πλασμένο κόσμο του ποδοσφαίρου.

Να θυμίσουμε το νόμο που απαγόρευε την λειτουργία συνδέσμων φιλάθλων; Ή εκείνον που επέβαλε βαρύτατες ποινές για την ομαδική μετακίνηση οπαδών;

Πότε άραγε σταμάτησαν να λειτουργούν τα στέκια των ομάδων; Πότε τερματίστηκε η μετακίνηση τους;

Η απάντηση είναι περιττή. Τα βλέπουμε και τα ζούμε κάθε Κυριακή εκεί όπου η Ελλάδα ( και την περίοδο της κρίσης) αναστενάζει!

Και για να μην αναζητούμε γεγονότα μακριά από το σπίτι μας. Μόλις προ ημερών εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μπροστά στο κλαμπ των φιλάθλων του «Ολυμπιακού».  Ενώ τον Ιανουάριο του 2012 το αντίστοιχο κλαμπ Πάτρας του «Παναθηναϊκού», καταστρεφόταν από ισχυρότατη βόμβα τραυματίζοντας μια ηλικιωμένη που διέμενε πλησίον και διαλύοντας δεκάδες οχήματα.

Ας μην χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για όσους αφήνουν την τελευταία τους πνοή στον βωμό του… αθλητικού ιδεώδους!

Αν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε την αχαλίνωτη βία θα το είχαμε πράξει χρόνια πριν. Βεβαίως ποτέ δεν είναι αργά. Αλλά όταν απουσιάζει η βούληση, τα υπόλοιπα περιττεύουν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις