Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία:Καταστροφή από εμπρησμό στο βυζαντινό μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών στο Νεοχώρι! ΦΩΤΟ

Αιτωλοακαρνανία:Καταστροφή από εμπρησμό ...

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές

Σχεδόν ολοκληρωτική η καταστροφή από φωτιά στο εκκλησάκι στο βυζαντνό Μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών που βρίσκεται κοντά στο Νεοχώρι Οινιάδων, στη διαδρομή για την παραλία του Λούρου. Πιθανότατα-βάσει ενδείξεων- αποτέλεσε στόχο εμπρηστών καθώς πυρκαγιά σημειώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες . H δεύτερη πυρκαγιά σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, με την Π.Υ. Μεσολογγίου, που βρίσκεται τώρα στο στάδιο της προανάκρισης,  να ειδοποιείται και στις δύο περιπτώσεις, πολύ αργότερα, όταν τα συμβάντα έγιναν αντιληπτά και η φωτιά είχε πλέον σβήσει απο μόνη της.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία του μοναστηριού , γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς χρονολογείται γύρω στο 1742 (η μοναδική ημερομηνία που διασώζεται και αφορά την κτίση του ηγουμενείου).
Ιστορικά το μοναστήρι είχε αποτελέσει κέντρο των επαναστατημένων Νεοχωριτών και κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα πυρπολήθηκε το ηγουμενείο και τα κελιά του. Με τη λήξη του αγώνα το μοναστήρι ερημώθηκε από το μεγαλύτερο αριθμό των μοναχών. Δυστυχώς βρέθηκαν σήμερα άνθρωποι για να πυρπολήσουν την εκκλησία του…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις