Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι δολοφονικές επιθέσεις και η βία δεν έχουν χρώμα - 7 βήματα "εξόδου"

Οι δολοφονικές επιθέσεις και η βία δεν έ...

Του Γιώργου Κουτσούκου

Η ΕΛΛΑΔΑ διανύει την δυσκολότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση.

Διανύουμε τον 5 χρόνο βαθιάς ύφεσης με 2.000.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα, 30% ανεργία -(60% στους νέους), 35% ύφεση(σωρευτικά από το 2008), και -50% μείωση εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ?

Η ΕΛΛΑΔΑ από το 1980 και μετά, στήθηκε σε ένα μοντέλο κομματικών στρατών, συντεχνιών, υπέρμετρου δανεισμού, γραφειοκρατίας, διαφθοράς, ρουσφετιών, συνδιαλλαγής. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο και δυσκίνητο κράτος με μεγάλο δημόσιο τομέα.

Ο αγροτικός τομέας μέσω επιδοτήσεων, διαφθοράς, κομματικής συνδιαλλαγής διαλύθηκε και δεν υπάρχει σήμερα πρωτογενής παραγωγή με αποτέλεσμα να ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ το 80% από ότι ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Ο ιδιωτικός τομέας χωρίζεται σε 3 μέρη.

Α) ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ –που πάλι στήθηκε με υπόγειες διαδρομές, διαφθορά και συνδιαλλαγή. Επιδοτήσεις για ‘’μαιμού’’ επενδύσεις , υπερτιμολογήσεις 100- 200% σε κατασκευές, υγεία, αμυντικούς εξοπλισμούς.

Το μαύρο χρήμα μοιράσθηκε σε μίζες στελεχών αλλά και στα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ (για αυτό τον λόγο κανείς δεν μιλάει τα τελευταία 40 χρόνια.)

-Β) ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ & ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ) που έκαναν επενδύσεις, δημιούργησαν θέσεις εργασίας, δημιούργησαν ‘’προστιθέμενη αξία’’ αλλά σήμερα έχουν γίνει ‘’καρτέλ ‘’ και ελέγχουν παραγωγή και τις τιμές. (για αυτό και δεν πέφτουν οι τιμές παρά την ύφεση στο ‘’καλάθι της νοικοκυράς’’ επειδή είναι ολιγοπώλια.)

Τεράστια ευθύνη έχει το κράτος που δεν λειτουργεί σωστά ο έλεγχος ανταγωνισμού.

-Γ) ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. -λειτουργούν σε ένα μη ανταγωνιστικό πλαίσιο, χωρίς προγραμματισμό και οργάνωση αλλά με στόχο (η πλειοψηφία) το εύκολο κέρδος, μέσω φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και μαιμού επενδύσεων μέσω επιδοτήσεων ( 3 ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ, ΕΣΠΑ κλπ).

Υπάρχει (τουλάχιστον υπήρχε) και η μειοψηφία που οργανώθηκε, συντονίστηκε, πλήρωνε φόρους και εισφορές και σήμερα έχουν ΔΙΑΛΥΘΕΙ η ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, Η ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ.

Σήμερα λοιπόν μετά 5 χρόνια ανεργίας, λιτότητας, πείνας, δυστυχίας αναρωτιόμαστε γιατί ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ & Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ?...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ‘’PLAN B’’. ENA ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ.

1) ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η/ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! –ΟΧΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ Η ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ.

2)ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑ 70% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΒΙΟΣΙΜΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.(ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)

3)ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ/ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

4)ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

5)ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ , ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

6)ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 15% ΜΕΧΡΙ 40000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ 25% ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ

7)ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις