Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύσκεψη για σημαντικά ζητήματα στο Αγρίνιο με εκπροσώπους του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Σύσκεψη για σημαντικά ζητήματα στο Αγρίν...

Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Σύσκεψη Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τόσο της νέας αιρετής Αντιπεριφερειάρχη όσο και των νέων θεματικών.

Κοινός τόπος των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν η αναγκαιότητα δρομολόγησης-διεκδίκησης και υλοποίησης της οριζόντιας σύνδεσης Ιόνιας οδού με κόμβο Ε65 – ΠΑΘΕ ( Πλατυγυάλι, Ιόνια, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία), τμήμα της οποίας αποτελεί κι η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, Ειρήνη Καραθανάση (Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας), Νίκος Παππάς (Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιών Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων) και Νίκος Μασίκας,  ενώ από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ρόκος, ο πρόεδρος Αντιπροσωπείας Παναγιώτης Ψυλλιάς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Ξενοφών Αντωνόπουλος και Χρήστος Νάτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας θητείας της Περιφερειακής Αρχής σηματοδοτώντας την συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, συναρτώμενη, επιπροσθέτως, με το γεγονός ότι στην επόμενη περίοδο θα λάβει χώρα από την Περιφέρεια, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) για την χρονική περίοδο 2014-2020.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρόκος, αντίστοιχο ενδιαφέρον και κινητικότητα υπάρχει και από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς αλλά και από την Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανάλογος συντονισμός δράσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, επίσης, διαπίστωσε ότι υπάρχει κοινός τόπος πως το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφερειακής Ενότητας εξακολουθεί να είναι ο πρωτογενής της τομέας, ως πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή.

Αναδείχτηκε ότι απαιτούνται τόσο οι κατασκευές υποδομών (άρδευση, εγγειοβελτιωτικά κλπ) όσο και οι προϋποθέσεις για την μεταποίηση των προϊόντων, γεγονός που εκτός των άλλων ανέδειξε την αναγκαιότητα για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο.

Σχετικά με το θέμα ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Λύτρας, ενώ σχετικά με το επικείμενο νέο Χωροταξικό της Περιφέρειας, ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής. Υπήρξε, δε, η διαβεβαίωση ότι η συνδρομή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και στα δύο ζητήματα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις