Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Τσακίζουν" η κρίση και το άγχος - Αποκαλυπτική έρευνα σε 800 εργαζομένους στον Δήμο, στην Περιφέρεια και στο Πανεπιστήμιο

Πάτρα: "Τσακίζουν" η κρίση και...

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν αύριο στη διάρκεια ημερίδας

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 800 εργαζομένους στον Δήμο Πατρέων, στην Περιφέρεια και στο Πανεπιστήμιο για τις επιπτώσεις που έχει η κρίση και η εργασιακή ανασφάλεια. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν αύριο στη διάρκεια ημερίδας με θέμα: "Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία" που θα πραγματοποιθεί στις 10 το πρωί στην Αγορά Αργύρη.

Όπως προκύπτει από την έρευνα σύμφωνα με την Πελοπόννησο, το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε δυσκολία να κοιμηθεί, το 40% βρίσκεται σε μεγάλη ένταση και νευρικότητα, σχεδόν 1 στους 2 φοβάται ότι θα απολυθεί, το 56% δεν αισθάνεται ασφάλεια και σταθερότητα στη δουλειά του, το92% φοβάται ότι ο μισθός θα μειωθεί, ενώ στο 80% ο μισθός δεν φτάνει για να τα βγάλει πέρα.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στόχοι της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων για τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, καθώς και η κατανόηση της σημασίας της εκτίμησής τους και της λήψης των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

-09.30-10.00         Προσέλευση

 

-10.00-10.15         Χαιρετισμοί

 

-10.15-10.30        Αποτελέσματα Μελέτης για το Εργασιακό άγχος , Βανταράκης Απόστολος, αν. Καθηγητής Υγιεινής Ιατρικής Σχολής, Παναγιωτίδου Σοφία, Νοσηλεύτρια, Δήμος Πατρέων, Σουρής Μανόλης, Ψυχολόγος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

-10.30-10.45          «Αντιμετωπίστε το άγχος στην εργασία» Σαραφόπουλος Νίκος, Επιθ. Υγιεινής και Ασφάλειας

 

-10.45-11.00         «Ιατρείο Εργασίας Δήμου Πατρέων »                                                      Παπαδημάκης Ιωάννης, Ιατρός Εργασίας Δήμου Πατρέων

 

-11.00-11.15        «Το άγχος στο Πανεπιστήμιο»      Κωνσταντοπούλου Γεωργία, Ψυχολόγος, Παν/μιο Πατρών

 

-11.15-11.30         «Επιπτώσεις του εργασιακού άγχους»   Σουρής Μανώλης, Ψυχολόγος, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

 

-11.30-12.00         Ανοικτή Συζήτηση

 

Προεδρείο: Παν. Γκούμας Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Καθηγητής, Αντ. Χαροκόπος Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δημ. Πελεκούδας Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις