Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ του Κηφισού - Που θα αφήνει το λεωφορείο τους ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ που ταξιδεύουν στην Αθήνα;

Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ του Κηφισού - Που θ...

Στην τελική ευθεία η δημιουργία νέου σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Στην τελική ευθεία, μετά από χρόνια αναμονής, εισέρχεται πλέον το θέμα της δημιουργίας του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος σταθμός του Μετρό.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται εδώ και χρόνια, όχι μόνο από τους επαγγελματίες της επιβατικών υπεραστικών μεταφορών, αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο, αφού κατά το παρελθόν πολύ μεγάλες εταιρείες του χώρου είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του έργου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από την Αττικό Μετρό και πέρα από τις εγκαταστάσεις που θα είναι αναγκαίες για την λειτουργία των ΚΤΕΛ, πρόκειται να δημιουργηθούν και χώροι με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις καθώς και χώροι στάθμευσης.

Η δημιουργία του νέου σταθμού και η «μετακόμιση» των υφιστάμενων υποδομών ΚΤΕΛ θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κυρίως θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα του επιβατικού κοινού των ΚΤΕΛ που θα έχει τη δυνατότητα, κάνοντας χρήση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, να κινηθεί εύκολα και γρήγορα στον προορισμό του.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον παραχωρησιούχο και τα ΚΤΕΛ. Η Αττικό Μετρό θα διατηρήσει ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου, ενώ συμβολή αναμένεται ότι θα έχει ο δήμος Αιγάλεω, στου οποίου τα όρια βρίσκεται η έκταση.

Η μελέτη για τη συγκεκριμένη κίνηση και τη μεταφορά των δύο σταθμών στον Ελαιώνα είχε υλοποιηθεί από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το 2004, αλλά η προαναγγελία της έναρξης του συγκεκριμένου έργου έγινε τον Ιούλιο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι δύο σταθμοί που θα μετακομίσουν στις νέες εγκλαταστάσεις είναι αυτοί του Κηφισού και της Λιοσίων .

Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις