Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστακός: «Πράσινο φως» σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας παρά την αντίθεση του δήμου

Αστακός: «Πράσινο φως» σε μονάδα ιχθυοκα...

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου στις 27 Μαρτίου 2014, συνήλθε σε Έκτακτη Κατεπείγουσα συνεδρίαση

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για «Μετατόπιση, επέκταση, προσαρμογή – αύξηση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμό πλωτών εγκαταστάσεων υφιστάμενης μονάδας πάχυνσης θαλασσινών μεσογειακών ιχθύων από τη θέση ‘Καμηλαύκα’ Δήμου Ξηρομέρου Ν. Αιτ/νίας, σε θέση νοτιοδυτικά της υφιστάμενης, καθώς και την περιβαλλοντική αδειοδότηση των συνοδών χερσαίων εγκαταστάσεών της σε μισθωμένη δασική έκταση στην εγγύς ακτή και της υφιστάμενης προβλήτας εξυπηρέτησης της μονάδας επί του αιγιαλού, της εταιρείας Ιχθυοκαλλιέργειες Β και Λ Μεραντζής ΕΠΕ», προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α), ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου.

 

Το ΠΕ.Σ.Π.Α. είναι το ανώτερο όργανο περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, για τα σημαντικότερα έργα και επενδύσεις, στην επικράτεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Μετά την έγκριση των συγκεκριμένων έργων από τον Γενικό Γραμματέα,ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή τους ή για τη δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησής τους από τα επιχειρησιακά προγράμματα.

 

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου στις 27 Μαρτίου 2014, συνήλθε σε Έκτακτη Κατεπείγουσα συνεδρίαση και εισηγήθηκε αρνητικά στην μετατόπιση, επέκταση, προσαρμογή-αύξηση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμό πλωτών εγκαταστάσεων, κ.α στις «Ιχθυοκαλλιέργειες Β. κ΄ Λ. Μεραντζής Ε.Π.Ε.».

 

Μάλιστα η Πρόεδρος της επιτροπής Καραπάνου- Κολοβού Ευθυμίαεισηγούμενη το θέμα τόνισε:

 

-ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου έχει ομόφωνα αποφασίσει ενάντια της υπόψη Κ.Υ.Α. και πρόσφατα έχει αποφασισθεί η σύσταση επιτροπής αγώνα κατοίκων και φορέων της περιοχής.

 

-ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες και Τουρισμός δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν.

 

-ότι αυξάνονται οι ιχθυοκλωβοί παραγωγής ψαριών με συνέπεια την αύξησης της θαλάσσιας έκτασης που απαιτείται και αυξάνονται κτιριακές εγκαταστάσεις επι της ακτής, εκ των οποίων πολλές από τις ήδη υπάρχουσες δεν έχουν οικοδομική άδεια.

 

-ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι αυτή που ταιριάζει στην περιοχή μας.

 

και κατόπιν διαλογικής συζήτησης ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ και Γνωμοδότησε αρνητικά.

 

 

Διερωτόμαστε τι έλαβε υπόψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α) το ανώτερο όργανο περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, για τα σημαντικότερα έργα και επενδύσεις και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, για να αποφασίσουν υπέρ της επένδυσης.

 

Αν δεν ελήφθη υπ’ όψη η σαφέστατη αρνητική άποψη της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, τότε θα πρέπει να υπήρχαν άλλες εισηγήσεις, που βάρυναν περισσότερο στην τελική απόφαση και οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ποιες είναι αυτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις