Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αναλαμβάνει ο Κ. Πελετίδης - Αντίθετος στην εκχώρηση του θαλάσσιου μετώπου σ' επιχειρηματικά συμφέροντα ο νέος Δήμαρχος – Ο Πολιτικός του Όρκος - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναλαμβάνει ο Κ. Πελετίδης - Αντί...

Οι βασικοί του συνεργάτες

21:35 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξέφρασε τη διαφωνία του με το θρησκευτικό τελετουργικό ορκωμοσίας και διαχώρισε τη θέση. Μάλιστα τόσο ο νέος Δήμαρχος όσο και οι κ.κ. Κώστας Σπαρτινός και Χρήστος Πατούχας δεν σήκωσαν το χέρι τους κι επέλεξαν πολιτικό όρκος.

Στην αρχή της τελετής ορκωμοσίας, ο κ. Πελετίδης, δήλωσε αναφορικά με τον όρκο:

«Έχοντας υπόψη την διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία των αιρετών, σας γνωρίζουμε πως δεν συμφωνούμε με την διαδικασία τέλεσης θρησκευτικού όρκου, γιατί αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με μια καθαρά πολιτική πράξη, όπως είναι η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού, πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας, διαδικασία που αποτελεί μια καθαρά συνειδησιακή υπόθεση.

Και ζητάμε εκ μέρους των εκλεγμένων με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» σε όλα τα όργανα του Δήμου Πατρέων, να προστεθεί στο πρακτικό ορκωμοσίας η ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε στην τιμή και στη συνείδησή μας να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού».

 

20:49 Μετά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη πριν από λίγο στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους ανθρώπους που θα επιλέξει να τον πλαισιώσουν στον καινούργιο δημοτικό σχήμα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες με τις πληροφορίες του thebest.gr στην παρούσα φάση να αναφέρουν τα παρακάτω για ορισμένες θέσεις κλειδιά:

Για τη ΔΕΥΑΠ φαίνεται να προορίζεται ο Ανδρέας Παπανικήτας, ο κ. Στάμου για τα Περιβαλλοντικά, η κυρία Γεροπαναγιώτη για την Επικοινωνία, οι κ.κ. Αθανασόπουλος και Πετρόπουλςο στον Αθλητισμό και ο κ. Μπογδανόπουλος για το Καρναβάλι.

20:04 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της πόλης.

19:36 Βάρος στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, θα δώσει ο νέος δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Ο κ. Πελετίδης στον χαιρετισμό του περιέγραψε το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια η δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Βασικός μοχλός άσκησης της πολιτικής θα είναι ο ίδιος  ο λαός, τον οποίο ο Κώστας Πελετίδης κάλεσε να αγωνιστεί ώστε «να φτιάξουμε την πόλη στο μπόι των ονείρων μας», όπως χαρακτηριστικά είπε παραφράζοντας τη φράση του Νίκου Μπελογιάννη από την απολογία του.

Η ομιλία του Κώστα Πελετίδη έχει ως εξής:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Σεβασμιότατε, εκλεγμένοι στις πρόσφατες εκλογές, φίλες και φίλοι,

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου με αίσθημα ευθύνης σε μια περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών ζωής, των εργαζομένων και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων εξαίτιας της καπιταλιστικής κρίσης. Σε μια περίοδο κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης με σκοπό την ικανοποίηση των συμφερόντων της αστικής τάξης, με τη στήριξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες, τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε και το ότι θα πορευτούμε μέσα σε εχθρικό περιβάλλον. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το πολιτικό, κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.

Η κυβέρνηση υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, από τη μια χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων με μείωση μισθών, ακύρωση ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων, από την άλλη τους ανοίγει δρόμους για επενδύσεις, κέρδη και σε τομείς λειτουργιών του δήμου.

Μετατρέπουν τις βασικές ανάγκες όπως διαχείριση απορριμμάτων, νερό δημόσιους χώρους σε πεδίο εκμετάλλευσης.

Θα αντισταθούμε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες του δήμου. Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα του θαλάσσιου μετώπου.

Είναι γνωστό ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την φοροληστεία του λαού μας, όπως ο ΕΝΦΙΑ υπηρετούν την ανάγκη ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας , η λειτουργία του δήμου θέλουν να εξασφαλίζεται με αύξηση της τοπικής φορολογίας παντού, ανταποδοτικά τέλη, διόδια κ.τ.λ.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους.

Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοτικών επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής – αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Θα αποτελέσουμε στήριγμα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας. Ιδιαίτερα τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.

Η διεύρυνση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών και όχι η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίησή τους.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, των υποβαθμισμένων λαϊκών συνοικιών και περιοχών του δήμου μας.

Η στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της καλλιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας με τις απαραίτητες υποδομές.

Η στήριξη των προσπαθειών ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Όλοι γνωρίζουν τι παραλαμβάνουμε, χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκρηκτική κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ξερόλακα.

Ο δήμος μας διαθέτει έμπειρο επιστημονικό-τεχνικό- εργατικό δυναμικό, καταρτισμένο που μέσα σε άσχημες συνθήκες μισθολογικές και με μείωση προσωπικού λόγω συντάξεων κρατά τις υπηρεσίες του δήμου σε ένα επίπεδο. Θα είμαστε δίπλα τους.

Στηρίζουμε την προσπάθειά τους για αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους. Διεκδικούμε την κάλυψη κενών θέσεων αλλά και επιπλέον, για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών με προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Αντιστεκόμαστε στις απολύσεις την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι όλα θα τα λύσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στη καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του Καλλικράτη. Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε σαν νέα δημοτική αρχή, το λαϊκό συμφέρον.

Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, πρωταγωνιστές θα είναι το σύνολο του λαού μας, κανένας δεν περισσεύει, εκεί θα δούμε ποιός είναι με ποιόν, ποιοί ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοί θέλουν να τα παραμερίσουν.  Εκεί θα φανούν τα όρια του συστήματος, εκεί θα αναδειχθεί και ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης.

Διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με αυταπάτες και ψέματα, κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε θα τα κατακτήσουμε με αγώνα.

Είναι η ώρα να σηκώσουμε το μπόι μας, κανείς σκυφτός και άβουλος στην γωνία. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να φτιάξουμε την πόλη μας στο μπόι των ονείρων μας.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις