Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: "Ξαναχτύπησαν" οι ψαράδες του ξιφία 100 κιλών - Ψάρεψαν Τόνο βάρους 70 κιλών

Ηλεία: "Ξαναχτύπησαν" οι ψαράδ...

Στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου

Πάει σχεδόν ένας χρόνος από την μέρα που μια ομάδα ψαράδων από την Φασκομηλιά Φιγαλείας κατάφερε να πιάσει στα δίχτυα της, στη Θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, ένα Ξιφία βάρους 100 κιλών και μήκους 2 μέτρων. Αμέσως η είδηση έκανε το γύρο της Ελλάδας με το θέμα να αναφέρετε πρώτο στα μεγαλύτερα ελληνικά σάιτ και ΜΜΕ. Μάλιστα την είδηση φιλοξένησε και ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 στην Εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη καθώς είχε πάρει ήδη μεγάλη έκταση μετά την δημοσίευσή του στο ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Άλλωστε δεν ψαρεύεται συχνά Ξιφίας 100 κιλών!

Ένα χρόνο λοιπόν μετά η ομάδα των ψαράδων ξαναχτύπησε! Αυτή την φορά μαζί με τον καλό τους φίλο και πρώην βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, ψάρεψαν έναν Τόνο στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, βάρους 70 και πλέον κιλών με το μήκος του να ξεπερνά το 1 μέτρο και 70 εκατοστά. Το περιστατικό συνέβη πριν δυο μέρες κατά την διάρκεια ψαρέματος στην θαλάσσια περιοχή όπου ξαφνικά ένα "βαρύ" ψάρι, τσίμπησε το δόλωμα(με πετονία).Χρειάστηκε 2 άτομα για να το ανεβάσουν στη βάρκα και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, πρόκειται για ψάρι Τόνο (χρυσόπτερος) το κόστος του οποίου ξεπερνά τα 1.000 ευρώ! Μάλιστα τέτοιου είδους ψάρια έχουν πωληθεί σε απίστευτες τιμές στο εξωτερικό όπως ένας κόκκινος τόνος στην Ιαπωνία βάρους 222 κιλών με τιμή 1,38εκ ευρώ ενώ ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος βάρους 269 κιλών πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 570.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε μέλος της ομάδας των ψαράδων, ο τόνος θα καθαριστεί και θα πραγματοποιηθεί οικογενειακό τραπέζι με σκοπό όλοι να απολαύσουν ένα κομμάτι φρέσκου αλλά και ακριβού ψαριού σε στενό κύκλο στη ταβέρνα "Μεζεδοπενιές" στο Μύλο Δαλαίνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις