Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Όργιο"... φοροδιαφυγής σε Μύκονο και Σαντορίνη!

"Όργιο"... φοροδιαφυγής σε Μύκ...

Δεκάδες οι παραβάσεις και οι συλλήψεις από τα αρμόδια κλιμάκια

Κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, έκαναν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στην Αττική, καθώς και σε Σαντορίνη Μύκονο, όπου σε δώδεκα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.


Σε τρεις από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων, για ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Στην Αττική οι... παρανομίες εστιάστηκαν σε αναψυκτήριο-μπαρ στην παραλία Μαραθώνα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατριών τουλάχιστον παραστατικών στοιχείων. Ακόμη, στην παραλία υπήρχαν 32 ομπρέλες με 64 ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν συνολικά 100 τ.μ. στην περιοχή του αιγιαλού, αλλά το μόνο που έλειπε ήταν η... άδεια, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης.


Στη Σαντορίνη οι παραβάσεις σημειώθηκαν σε εστιατόρια, πιτσαρίες, καφέ μπαρ με... πρωταθλήτριες περιοχές την Θήρα και τα Φηρά, όπου οι παραβάσεις ήταν δεκάδες.

Στην πλειονότητά τους αφορούσαν σε... χαμένες αποδείξεις, ελλείψεις στην συντήρητη των επαγγελματικών εξοπλισμών, αλλά και δεκάδες παραλείψεις των διατάξεων της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Στο νησί των ανέμων το σκηνικό ηταν παρόμοιο. Σε μία περίπτωση μάλιστα, διαπιστώθηκε πως σε ένα μπαρ, δεν είχαν κοπεί μόλις... 449 αποδείξεις, συνολικής αξίας 11.225 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πάλι συλήψεις των υπευθύνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις